Forårsruller

Opskrift på forårsruller
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavede forårsruller med oksekød, hvidkål og gulerødder. Server dine forårsruller med lækkert tilbehør.

Ingrediensliste

  • Fyld

  • 300 g. hakket oksekød
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 3 stk. gulerod
  • 100 g. hvidkål
  • 1 spsk. sukker
  • salt/peber
  • 2 spsk. sweet chilisauce
  • 2 spsk. sojasauce
  • Andet

  • 300 g. filodej
  • 5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Hak alle grøntsagerne fint.
  2. Steg oksekød på en pande. Tilsæt alle de finthakkede grøntsager, sukker, sød chilisauce og sojasauce og steg det sammen i 10 minutter. Smag til med salt/peber og evt. mere sojasauce.
  3. Rul filodejpladerne ud og del dem på midten.
  4. Slå æg ud i et lille glas og hav en pensel klar.
  5. Vend dem så en af hjørnerne vender end mod dig selv. Læg derefter en stor spiseskefuld fyld på. Fold hjørnet op over fyldet og rul to gange. Fold siderne ind over og rul derefter videre (ofte er der også en vejledning til hvordan man folder på selve pakken).
  6. Pensl det sidste stykke med sammenpisket æg og rul den færdig. Læg den på en tallerken og fortsæt indtil du ikke har mere fyld.
  7. Opvarm en gryde eller en pande med rigeligt olie. Steg forårsrullerne indtil de er gyldne.
  8. Server med sød chilisauce og sojasauce.
Bedøm denne ret

Opskrift på forårsruller

Hjemmelavet forårsruller er så lækkert! Og så er det faktisk slet ikke svært at lave selv. Den dej man bruger til forårsruller er filodej og det kan købes på frost i større supermarkeder som Kvickly, Føtex, Brugsen og Bilka. Når man køber dejen færdiglavet, så er det kun fyldet, som man selv skal lave og så er det jo slet ikke besværligt! Mange tror også, at det er besværligt, da de skal frituresteges efter. Dette kan man sagtens gøre i en gryde derhjemme. Det er derfor et hyggeligt projekt, når man skal sidde og folde forårsrullerne osv. Det er dog nok ikke en ret, som vi ville smække på madplanen i en travl uge, da det tager lidt tid både at lave fyldet og folde dem. Til gengæld er det et hyggeligt weekendprojekt eller perfekt til en venneaften, hvor man skal hjælpes ad med maden.

Som tilbehør har vi serveret sweet chilisauce og så har vi lavet en frisk nudelsalat til. Du finder vores opskrift lige her. Den passer perfekt til forårsrullerne. Ellers kan der også serveres ris og måske sur-sød sauce til.

LÆS OGSÅ: Opskrifter på asiatisk mad

Opskrift på forårsruller

Forårsruller dej

Som sagt, så kræver det slet ikke, at man skal i gang med at lave dejen selv. Som forårsrulledej, der bruger vi filodej købt på frost. Det er sådan nogle tynde ark, som bliver helt fantastiske, når man frituresteger dem. Det giver dig sprøde og lækre forårsruller.

Man kan også købe dejen i asiatiske supermarkeder. De har også ofte forskellige størrelser på dejen, så man både kan lave store eller mini forårsruller. Det er en smagssag hvad man er til. De smager nu ens om man laver dem mini eller store.

Vi har brugt de grøntsager, som vi lige havde, men du kan bruge alle slags grøntsager stort set. Vi elsker kombinationen af hvidkål og gulerødder, men du kan også bruge spidskål i forskellige farver, peberfrugt, ærter eller bønner. Derudover er de her lavet med oksekød. Du kan også bruge kylling, hakket svinekød eller lave dem vegetariske ved at undlade kødet. Der er så god smag i fyldet, at det faktisk slet ikke er nødvendigt med kødet.

Opskrift på forårsruller

Kan jeg lave dem i ovn? 

Ja, det kan også godt laves i ovn, men de bliver klart bedst, hvis de steges i olie. Hvis du vil lave dem i ovn, så skal du i stedet for at friturestege dem, pensle dem med olie og lægge dem på en bageplade med bagepapir. Her skal de bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 20-25 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.

Opskrift på forårsruller

Tilbehør til forårsruller

Som sagt, så ville vi servere en lækker nudelsalat til forårsrullerne. Ellers kan du også koge ris og lave din egen slags chinabox, som man kan købe rundt omkring. Her får man enten nudler eller ris sammen med forårsruller og så en karrysauce eller sur-sød sovs.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Anja,
      Den har vi købt i Super Brugsen på køl. De har også filodej i Føtex, Kvickly osv.
      Kh

    1. Hej Carina,

      Nej ikke at tilberede dem deri. Men vi har prøvet at genopvarmet dem i airfryer med stor succes.
      180 grader i ca. 8-10 minutter.

      Kh

Skriv en kommentar