Glaseret hamburgerryg Glaseret hamburgerryg Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 50 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på glaseret hamburgerryg i ovn. Server den glaserede hamburgerryg med kartofler, grøntsager og evt. en god sovs til. Ingrediensliste 1 kg. hamburgerryg 150 g. brun farin 40 g. sød sennep Fremgangsmåde Tag nettet af hamburgerryggen. Fyld en gryde med vand og læg hamburgerryggen i. Sørg for at den er dækket med vand. Bring hamburgerryggen i kog og kog den i 40 minutter. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Tag hamburgerryggen op. Bland brun farin med sennep til en marinade. Smør marinaden på hamburgerryggen og bag den i ovnen i 10 minutter. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på glaseret hamburgerryg Glaseret hamburgerryg er billig og lækker spise. Samtidig er det super nemt at lave selv med den lækreste glasering. Server hamburgerryggen med en omgang kogte kartofler og evt. lidt grønt. Du kan også servere den op til jul med grønlangkål og brunede kartofler. Måske du undrer dig over hvad forskellen er på hamburgerryg og skinke. De to stykker kød minder nemlig meget om hinanden og begge dele kan også laves glaseret. Forskellen er, at hamburgerryg er en udskæring fra det midterste stykke på ryggen af en gris. Skinke er derimod fra grisens yderlår. Ikke desto mindre, så er begge udskæringer super lækre og begge dele kan laves glaseret. LÆS OGSÅ: Fyldt mørbrad med rød pesto og mozzarella Hamburgerryg i ovn Tricket bag denne hamburgerryg er, at man først koger den. Herefter glaseres den og så giver man den det sidste tid i ovnen, så glaseringen også kan få lov til at give god smag. Hamburgerryggen laves i ovn, men den kan også sagtens grilles efter glaseringen er kommet på. Når den grilles, så får den samtidig også en røget smag, hvilket smager super lækkert. Hvor lang tid skal hamburgerryg koge? Eftersom der kan være forskel på hvor stor din hamburgerryg er, så kan der også være forskel på kogetiden. En hamburgerryg på ca. 1 kilo skal have ca. 40-45 minutter eller indtil den har en kernetemperatur på 60 grader. Vi anbefaler derfor, at man lige holder øje med sin hamburgerryg med et stegetermometer. Så får du det absolut bedste resultat. Hvad kan I anbefale som tilbehør? Skal det være helt klassisk, så ville en omgang kogte kartofler og dampede grøntsager smage fantastisk dertil. Skal den serveres op mod jul, så ville vi gå med en omgang stuvet hvidkål, grønlangkål og brunede kartofler. Sovse til hamburgerryg Skulle vi servere en sovs til hamburgerryggen, så ville vi nok gå med en helt klassisk hvid sauce, som er lavet på en opbagning og hvor man bruger kartoffelvandet fra de kogte kartofler til at lave en sauce. Du kan dog også sagtens servere en bearnaise, hollandaise eller paprikasauce til. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hejsa, Den kan man lave på en opbagning af smør og hvedemel, hvor man så tilsætter kogevandet fra hamburgerryggen 🙂 Kh Svar