Græskarkage med ristede græskarkerner Græskarkage med ristede græskarkerner Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en svampet græskarkage med ristede græskarkerner og ostecreme. En lækker efterårskage med græskar, som bare er så god. Ingrediensliste Græskarkage 200 g. hokkaidogræskar 2 stk. æg 200 g. sukker 1 dl. raps- eller solsikkeolie 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver 0,5 tsk. natron 1 tsk. stødt kanel 0,5 tsk. stødt ingefær 120 g. hvedemel Sukkerristede græskarkerner 4 spsk. sukker 100 g. græskarkerner Flødeostecreme 100 g. smør 160 g. flormelis 100 g. naturel flødeost Fremgangsmåde Halver græskar og fjern kerner. Skær skrællen af og skær græskar i mindre stykker. Vej den angivne mængde af. Placer i en gryde. Hæld vand over så det dækker. Bring det i kog. Det skal koge, indtil græskar er helt mørt. Hæld vandet fra og lad det køle af. Når det er kølet af, så moses det med en gaffel. Pisk æg, sukker og vaniljesukker med en elpisker, indtil det er lyst og luftigt. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Vend olie og de tørre ingredienser i dejen. Til sidst vendes most græskar i. Rør det hele godt ud. Smør en springform (Ø21-22) med smør eller fedtstof eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen over i formen. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25-35 minutter. Begynd at holde øje med den efter 20 minutter. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt. Tag kagen ud og lad den køle helt af. Nu til dine sukkerristede græskarkerner. Kom sukker og græskarkerner på en pande og tænd for middel varme. Lad sukkeret smelte og rør jævnligt på panden. Undervejs vil græskarkernerne også begynde at ‘poppe’. Når alt sukkeret er smeltet og har sat sig på græskarkernerne, så tages det hele fra på en bageplade med bagepapir. Lad det køle helt af. Tag smør til frosting ud i god tid. Pisk smør og flormelis sammen med en elpisker til der ingen klumper er. Tilsæt flødeost og pisk videre til du har en luftig frosting. Fordel frosting over kagen. Bræk de sukkerristede græskarkerner fra hinanden. Fordel dem ovenpå. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på græskarkage med ristede græskarkerner En nem og svampet græskarkage med ristede græskarkerner og flødeostecreme. Er du vild med den traditionelle gulerodskage, så vil du også elske den her kage med græskar! Vi har brugt hokkaidogræskar, som er kogt og herefter most til en puré. Du kan bruge alle former for spiselige græskar, såsom Hokkaido og butternut. At man tilføjer græskar til kagen lyder måske underligt, men det gør virkelig din kage så svampet og saftig. Til at toppe kagen har vi pisket en lækker flødeostecreme sammen af smør, flormelis og naturel flødeost. Den er smurt på kagen og herefter er der drysset med sukkerristede græskarkerner. Det sprøde og søde fra græskarkernerne spiller nemlig helt perfekt sammen med den saftige kage og den letsyrlige creme på toppen. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på lækre kager Efterårskage med græskar Det er sådan en rigtig efterårskage, som passer perfekt til, når græskar begynder at fylde i butikkerne. Nogle gange køber vi eksempelvis butternutsquash eller hokkaidogræskar til supper, men så står vi ofte med en rest tilbage. Denne rest kan man nemt trylle om til sådan en lækker kage her. Så mindsker du madspild og får brugt alle dine grøntsagsrester. Det er da total win-win! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.