Grøn bønnesalat med rødløg

Grøn bønnesalat med rødløg
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en hurtig, grøn bønnesalat med rødløg vendt i en lækker og smagfuld dressing. Nemt tilbehør, som kan serveres til aftensmad.

Ingrediensliste

  • Bønnesalat

  • 400 g. grønne bønner
  • 1 stk. rødløg
  • Dressing

  • 0,5 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. akaciehonning
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Hvis du bruger friske grønne bønner, så skæres enderne af.
  2. Kom vand og salt i en gryde. Bring i kog.
  3. Når vandet koger, så kommer du bønnerne i. Tag herefter gryden af med det samme. Lad bønnerne ligge 2-3 minutter i vandet.
  4. Hæld vandet fra og lad bønnerne køle af.
  5. Skræl rødløg og snit i tynde skiver.
  6. Vend rødløg og bønner sammen.
  7. Kom alle ingredienserne til dressingen sammen i en bøtte eller tomt syltetøjsglas. Ryst det godt sammen. Smag til med salt/peber.
  8. Vend dressingen sammen med bønnerne og rødløg.
  9. Anret på en tallerken eller et fad. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på grøn bønnesalat med rødløg

En nem og hurtig grøn bønnesalat med rødløg og en smagfuld dressing. Nogle gange behøves det slet ikke at være kompliceret, for at det skal være godt. Den her grønne bønnesalat laver vi ofte, hvis vi lige mangler et eller grønt, som vi kan servere til aftensmaden. Bønnerne blanceres kort og så vendes de med en hurtig dressing og tyndskåret rødløg. Det er den dejligste kombination, som smager godt til boller i karry, bolognese, lasagne eller bare et stykke godt kød.

Du kan bruge både friske eller frosne grønne bønner. Vi kan godt lide de friske bønner, da man kan få lidt mere bid i dem end i frosne bønner. Vi koger vand op med salt. Når vandet koger, så kommes bønnerne i og de blanceres kort, så de stadig har bid i sig. Men du kan sagtens bruge frosne bønner også. Det er også en billigere løsning.

LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores opskrifter på bønnesalater

Grøn bønnesalat med rødløg

Den bedste grønne bønnesalat

Det her er en af de bedste og nemmeste måder at lave en grøn bønnesalat på. Det bedste ved den er, at den ikke kræver mange ingredienser eller lang tid at lave. Ofte er det også de mest simple ting, som smager bedst. Vi har ofte grønne bønner på ugens indkøbsliste. Så hvis vi føler, at der lige er en dag, hvor vi mangler noget grønt til aftensmaden, så laver vi den her.

Dressingen er lavet på citronsaft, lidt akaciehonning, sennep og salt og peber. Det er sådan en hurtig sennepsdressing, som lige giver det sidste til bønnerne. Rødløg skæres i tynde skiver og vendes også rundt. Alternativt kan du bruge almindelige hvide salatløg, skalotteløg eller syltede rødløg. Løg giver bare sådan en god balance til bønnerne og dressingen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar