Grøn giftkage

Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Den nemmeste opskrift på giftkage, også kaldet bladankage. En barndomsklassiker, som tit blev serveret som kage til fødselsdag. Du kan bruge lige nøjagtig den frugtfarve, som du har lyst til for farven smager nemlig ikke af noget.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 200 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g. hvedemel
  • 1,5 dl. mælk
  • 5 tsk. grøn frugtfarve
  • 3 tsk. mandelessens
  • Glasur

  • 45 g. smør
  • 225 g. flormelis
  • 3 spsk. vand
  • 2 spsk. bagekakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  3. Pisk smør, vaniljesukker og sukker sammen.
  4. Pisk et æg i af gangen.
  5. Tilsæt mandelaroma og grøn frugtfarve.
  6. Sigt hvedemel og bagepulver i skiftevis med mælk og rør det hele godt sammen, så der ingen klumper er. Dejen er meget tyk, men det skal den være.
  7. Smør en springform (20 cm. i diameter) og fordel dejen i formen.
  8. Bag den i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt.
  9. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle.
  10. Imens laves glasuren.

Glasur

  1. I en lille gryde blandes alle ingredienserne til glasuren. Varmes op ved lav varme, imens der røres.
  2. Når glasuren er ensartet, så er den færdig. Hæld den over kagen og lad den sætte sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på grøn giftkage

Her har vi fundet en gammel klassiker frem, nemlig grøn giftkage.Vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi har spist rød, grøn og blå giftkage til børnefødselsdage. Det er bare en rigtig børnekage og der skal ikke så meget til at imponere børn udover lidt farve i en kage. Så derfor var det sjovt at genoplive denne barndomsklassiker, som jo er en af de nemmeste kageopskrifter.

Den kan bages i en bradepande, i muffinsforme eller i en springform og den kan også laves uden mandelessens, hvis man ikke bryder sig om det.

LÆS OGSÅ: Banankage med chokoladestykker

bladankage inden bagning

Giftkage med glasur

Det er som sagt en ægte klassiker sådan en giftkage. Du kan som sagt helt selv vælge hvilken farve du vil lave den. Men for os er den mest klassiske en grøn én af slagsen. Du kan dog sagtens farve den rød, blå eller gul, hvis du hellere vil det. Du bruger bare lige præcis den frugtfarve, som du har lyst til.

I forhold til glasuren, så har vi i denne opskrift valgt at lave en lækker chokoladeglasur. Det synes vi komplimenterer den saftige kage med mandelsmag rigtig godt. Du kan dog også sagtens lave en hel almindelig glasur af vand og flormelis. Hvis det er til børnefødselsdag, så kan du også pynte den med forskellige kagekrymmel på toppen.

Grøn giftkage – opskrift på Bladankage

Kan jeg lave giftkage som muffins?
Jep, du kan sagtens bage kagen som muffins. Fyld dejen i muffinsforme, men hold øje med dem, imens de bager. Vi vil skyde på, at de kun skal have 15-18 minutter i ovnen før de er færdigbagte. Men der kan være så stor forskel på ovne, så hold øje med dem efter 10 minutter.

Grøn giftkage – opskrift på Bladankage

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Det kan den nok godt. Vi har ikke erfaring med regnbuekager, men selve kagen er super lækker og svampet 🙂

      Kh

  1. Hej med jer 🙂 hvis jeg skal bruge en bradepande ca 20×30, vil I så anbefale at jeg laver dobbelt? Eller giver den kortere tid? Vi gider ikke tør kage 🙂
    Tak for gode opskrifter!
    Kh Sif

  2. Hej. Ville denne opskrift egne sig som lagkagebunde, som man kan splitte op i 3? Eller vil kagen smuldrer for meget?

  3. Min kage kunne ikke kun nøjes med 25-30 minutter, den skulle have 36 minutter yderligere før den var fast og der ikke hang noget ved- men så blev den også god 🙂

  4. Hej
    Har lavet giftkagen lige efter opskriften lækker så den ud, men efter et par minutter begyndte den at falde sammen i midten 🙈🙈 har I nogen ide om hvorfor

    1. Hej Karin,

      Lyder som om, at den ikke har været helt færdigbagt i midten. Måske den skulle have haft lidt længere 🙂

      Kh

  5. Hej.
    Hvis jeg gerne vil lave den i en stor bradepande fra ovnen 45×38. Hvad skal jeg gange med ?
    /Lisa Nørgaard

  6. Hej,

    Hvilken mandelaroma/essens bruger i?
    Min kage smager rigtig meget af kunstig sød mandelaroma, uden at smage af mandel. Bare kunstig sød. Jeg kunne fornemme det med det samme jeg brugte aromaen. Jeg brugte 3 alm tsk fra bestilskuffen.

    1. Hej,

      Vi bruger den fra Dr. Oetker. Prøv evt. at putte lidt mindre i. For os er smagen af giftkage nemlig mandelaroma, men vi synes ikke den bliver for kraftig eller for meget i smagen 😀

      Kh

  7. Wow – virkelig lækker. Stor ros herfra. Stadig meget saftig dagen efter.
    Jeg syntes tit, at det er et problem ved mange opskrifter på kager med rod i 70´-80´ er at de ofte er”spare”-kager og egentligt ikke er lavet med hendblik på at smage bedst, men kun “bedst til pengene”. I din opskrift er der fuld smadder på især smør, og det gør virkelig noget godt for kagen.
    Jeg havde kun en 18ø springfom, men opskriften passede stadigt fint – kagen skulle bare have 10 minutter ekstra i ovnen. (NB! Min dej så noget skilt ud inden jeg kom den i springform, men det har ikke gjort det stor ved konsistens og smag. Måske har jeg nok bare været for flittig med håndmikseren?)

    1. Hej Morten,

      Tak for din kommentar! Dejligt den var god 🙂 Dejen ser lidt skilt ud, men det gør absolut intet. Det er blot smørret der møder lidt koldere ingredienser, så det betyder ikke noget 🙂
      Kh

  8. Hej, kan man putte marcipan i, i stedet for mandelessens? Og i så fald hvor meget marcipan vil I skyde på man skal bruge?

Skriv en kommentar