Marcipankage med chokoladeglasur

marcipankage med chokoladeglasur
Opskrift til personer Opskrift til 9 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på svampet marcipankage med chokoladeglasur. Den bedste kage med marcipan, som er saftig og på ingen måde tør.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 100 g. marcipan
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 150 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Glasur

  • 200 g. mørk chokolade
  • 1 dl. piskefløde
  • 50 g. pistacienødder

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  3. Riv marcipan groft.
  4. Pisk blødt smør med sukker, marcipan og vaniljesukker til det er luftigt.
  5. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk det godt sammen.
  6. Vej hvedemel og bagepulver af i en skål.
  7. Vend skiftevis creme fraiche samt hvedemel og bagepulver i dejen.
  8. Rør det godt sammen til en ensartet dej.
  9. Smør en form (22 x 22 cm) eller springform Ø24 med smør eller beklæd med bagepapir.
  10. Fordel dejen i formen.
  11. Bag kagen i den forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter.
  12. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
  13. Tag kagen ud og lad den køle en smule af.
  14. Nu til glasuren.
  15. Hak chokolade. Bland chokolade og fløde i en skål. Giv det 30 sek. i mikroovnen. Rør rundt. Giv det yderligere 30 sek. i mikroovnen. Sådan bliver du ved, indtil du har en ensartet chokoladeglasur. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du også sagtens gøre det i en lille gryde ved meget lav varme.
  16. Hæld glasuren over kagen.
  17. Lad glasuren størkne en smule inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på marcipankage med chokoladeglasur

Den absolut bedste marcipankage med chokoladeglasur er præcis hvad du får opskriften på her! En svampet og intens kage, som på ingen måde er tør. Og så er chokoladeganachen på toppen lige prikken over i’et. Derudover har vi også pyntet med lidt pistacienødder, men det kan du sagtens udelade. Det er blot fordi vi synes den grønne farve fra nødderne virkelig gør noget godt for udseendet af kagen.

Det her er en perfekt kage, som du kan bage til kollegaerne eller familien. Det er sådan en kage, som er perfekt til en kop god kaffe eller som dessert med friske bær og evt. is til. Det er sådan en kage, som kan fungere til lidt af det hele.

LÆS OGSÅ: Bradepandekage med kokos og rabarberskum

marcipankage med chokoladeglasur

Kage med marcipan

I selve kagen er der revet marcipan i, som virkelig gør kagen lækker. Så hvis du elsker marcipan, så er der ingen tvivl om, at det her er en kage lige for dig! Det er i princippet blot en simpel vaniljekage, hvor der er tilsat marcipan. Og så er der som sagt chokoladeganache på toppen, som er lavet på en god mørk chokolade og fløde. Det giver alt i alt den absolut lækreste bradepandekage.

marcipankage med chokoladeglasur

Kan jeg fryse kagen?
Jep, du kan sagtens fryse kagen ned. Hvis du vil være ekstra smart og du blot skal fryse den ned til eget brug, så anbefaler vi at skære den ud i stykker. Så er den nemlig super nem at tage op, når den søde trang melder sig.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvor mange varm g skal marcipan kagen have, det står der intet om ,kun 30-35 min i en forvarmet oven ???

    1. Hej Louise,
      Ja, det gør vi. Vi tørrer dem lige af i et stykke køkkenrulle. Du kan også sagtens bruge usaltede 🙂
      Kh

  2. Hej. Kagen ligner noget, der kunne være lækker til kagetapas til nytårsaften 🤩🤗 Jeg ville dog høre, hvilken procent din creme fraiche har? 9, 18 eller 38%. På forhånd tak. Mvh Susanne

Skriv en kommentar