Tilmeld nyhedsbrev

Banankage med chokoladestykker

Banankage med chokoladestykker

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

50 minutter

Ingrediensliste

  • 50 g. smør
  • 2 overmodne bananer
  • 50 g. mørk chokolade
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g. sukker
  • 90 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Imens smeltes smør.
  3. Mos bananen med en gaffel.
  4. Bland forsigtigt hvedemel, bagepulver og most banan i dejen. Herefter vendes det smeltede smør i dejen.
  5. Hak chokolade groft. Bland halvdelen i dejen.
  6. Hæld dejen i en rugbrødsform smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Drys den sidste halvdel chokolade ovenpå.
  7. Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter. Når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller grillspyd (noget tyndt og langt) i kagen og den kommer ud ren, så er kagen færdigbagt.
  8. Lad kagen afkøle en smule inden den spises.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på banankage med chokoladestykker. En af vores yndlings opskrifter på simple kager. Det kræver blot et par overmodne bananer, så har du hurtigt en lækker kage. Mange opskrifter er uden chokolade, men der skal altså være chokolade enten i eller oven på en banankage.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum og friske bær

Kan den laves i bradepande eller springform?

Du kan sagtens lave banankagen i en stor bradepande eller springform. Den her opskrift ville vi gange med 3, hvis den skal laves i en stor bradepande, som hører med til ovnen. Hvis du derimod vil lave den i en springform, så passer denne opskrift til en form på 20 cm.

Vi laver den ofte i en stor bradepande, hvis vi skal bage til mange. Banankage er nemlig altid en storfavorit blandt alle. Det er både voksne og børn, som elsker den. Så den har vi ofte lavet til familiearrangementer, til en kagebuffet eller blot som skærekage.

Kan den fryses?

Du kan også vælge at fryse kagen. Eller resterne af den. Da vi ikke har en hel familie at brødføde, ja så er der ofte rester igen. Vi får næsten aldrig spist en hel kage og det er også ærgerligt at lave en lille portion. Derfor fryser vi næsten altid resterne. Så er det nemt at tage op en fredag eller lørdag aften, hvor man lige har lyst til lidt sødt.

LÆS OGSÅ: Sådan fryser du bananer

Hvilken glasur kan jeg toppe med?

I den er banankage med chokoladestykker, ja der er der jo som sagt chokolade i. Men du kan også toppe den med pålægschokolade, lige når den kommer ud af ovnen. Så smelter det nemlig og man kan tage en kniv lige at glatte den ud.

Du kan også vælge at lave en chokoladeganache dertil. Varm 1 dl. piskefløde op i en gryde ved lav varme. Hak 200 g. mørk chokolade. Når fløden er lige ved kogepunktet, så tages den af og det hakkede chokolade tilsættes. Rør rundt, indtil du har en ensartet masse. Smør den på din færdigbagte kage. Det er altså en glasur, som rykker! Og som lige er prikken over i’et på en ellers lækker banankage.

Husk også at følge med på vores Facebookside, hvor vi dagligt ligger opskrifter og madinspiration op.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven