Grønkålspesto Grønkålspesto Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 2 minutter Samlet tid 7 minutter Del Pin Print Beskrivelse Lav en smagfuld og nem grønkålspesto ud af frisk grønkål. En god og nem grøn pesto, som kan bruges til tapas, til sandwich osv. Ingrediensliste 100 g. grønkål 20 g. mandler 25 g. parmesan 2 fed hvidløg 0,5 tsk. salt 2 dl. raps- eller solsikkeolie Fremgangsmåde Skyl grønkål og fjern stilken. Hak eller blend alle ingredienserne (brug evt. kun halvdelen af hvidløget, hvis du ikke er til en for kraftig hvidløgssmag) undtagen olie med en minihakker eller blender. Du opnår en grov pesto med minihakker og en mere fin pesto med blender. Tilsæt olie lidt af gangen, indtil du opnår den konsistens du gerne vil have. Holdbarhed: Den kan holde sig i ca. 1 uge på køl i en lufttæt beholder. Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Lås skærm Opskrift på grønkålspesto Gem den her grønkålspesto til når du står med en rest grønkål, som du ikke ved hvad du skal bruge til. I de fleste supermarkeder kan man købe sådan en stor pose fintsnittet grønkål eller en stor pose med grønkål på stilk. Vi bruger ofte grønkål til salater, men det er ikke altid at vi får brugt det hele. I stedet for at smide det ud, så er vi begyndt at lave grønkålpesto ud af det resterende. En god grøn pesto af grønkål, hvidløg, mandler og parmesan. Den er god som dyppelse til tapas, men fungerer også godt hvis man vender den i noget kogt pasta. Så slår man to fluer med et smæk. Man undgår madspild og får et godt komponent, som du kan bruge til din aftensmad eller til frokost. Det er så nemt at lave hjemmelavet pesto. Det kræver få ingredienser og blot en god blender eller minihakker, hvor du kan køre det hele i. Vi kan godt lide en lidt grov pesto, men man kan også sagtens blende den finere, hvis man er til det. Og du kan også kombinere grønkål og friske krydderurter. Det ville være lækkert med enten persille eller basilikum. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med grønkål her Hjemmelavet grøn pesto af grønkål Det er en nem hjemmelavet grøn pesto af grønkål. Så smid aldrig en rest ud. Og har vi ikke helt nok grønkål, så supplerer vi bare op med noget persille eller basilikum – eller begge dele. Vi laver faktisk ofte sådan en omgang pesto sidst på ugen ud af de sidste grønne rester. Så får de nyt liv i en smagfuld pesto, som vi gerne spiser sammen med noget god pølse og gode oste samt noget lækkert brød til. Så undgår du madspild og får samtidig en god dyppelse til aftensmaden, til sandwichen eller lignende. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.