Grønkålssalat med bagte gulerødder og feta

Grønkålssalat med bagte gulerødder og feta
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en nem grønkålssalat med bagte gulerødder, feta og pinjekerner. En smagfuld salat med grønkål og gulerødder.

Ingrediensliste

  • Salat

  • 600 g. gulerod
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt/peber
  • 50 g. grønkål
  • 100 g. fetaost
  • 50 g. pinjekerner
  • Dressing

  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. akaciehonning
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skræl gulerødder og skær i mønter. Placer på en bageplade med bagepapir og hæld olivenolie udover. Krydr med salt og peber og vend det hele godt rundt.
  3. Bag gulerødderne i ca. 20-25 min. De må gerne have lidt bid. Tag dem herefter ud af ovnen.
  4. Varm en pande op uden fedtstof. Hæld pinjekernerne på panden.
  5. Svits dem, indtil de får farve og der begynder at dufte sådan lidt nøddeagtigt.
  6. Tag panden af varmen og hæld pinjekernerne over påen tallerken, så de kan køle af.
  7. Rør dressingen sammen.
  8. Rør dressingen sammen. Smag evt. til med mere citronsaft/akaciehonning alt efter hvor sød/syrlig du vil have den.
  9. Vend grønkål med dressingen (brug lidt af gangen, så kan du justere hvor meget/lidt du vil have på).
  10. Vend de bagte gulerødder i og anret på et fad.
  11. Top med smuldret fetaost og de ristede pinjekerner.
  12. Server med det samme eller sæt et køligt sted indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på grønkålssalat med bagte gulerødder

En lækker og smagfuld grønkålssalat med bagte gulerødder, feta og ristede pinjekerner. En virkelig nem og god efterårs- og vintersalat, som du kan servere som tilbehør. Vi elsker sådan nogle salater, hvor man kombinerer frisk salat med nogle bagte elementer. Når gulerødderne bages, så får de sådan en dejlig sødme og så må de stadig godt have lidt bid. Så spiller de nemlig perfekt sammen med den lækre grønkål, den saltede feta og de sprøde pinjekerner.

Vi ville servere salaten som tilbehør. Det kunne være tilbehør til et stykke rødt kød, marineret kylling eller en omgang falafler, hvis det skal være vegetarisk. Den er også skøn i sig selv og kan både nydes til frokost og aftensmad.

LÆS OGSÅ: Grønkålssalat med granatæble

Grønkålssalat med bagte gulerødder og feta

Salat med grønkål og gulerødder

Her i de kolde måneder, så bruger vi gerne grønkål som base i vores salater. Grønkål er fyldt med masser af næring og vitaminer og så har det sådan en flot dyb, grøn farve. Et trick, når man laver salater med grønkål er at massere det med selve dressingen. Til denne har vi lavet en simpel citrondressing med akaciehonning. Den masserer vi lige grønkålen med, inden salaten vendes med de resterende ting. Når man masserer kålen, så bliver den nemlig lige lidt ekstra lækker, hvis du spørger os.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar