Grønkålssalat med bagte rødbeder og søde kartofler

Opskrift på rødbedesalat med bagte rødbeder og søde kartofler 
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den lækreste grønkålssalat med bagte rødbeder, feta, valnødder og granatæble. En smagfuld efterårssalat eller vintersalat.

Ingrediensliste

  • 250 g. rødbede
  • 250 g. sød kartoffel
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 100 g. valnødder
  • 40 g. grønkål
  • 50 g. fetaost
  • 0,5 stk. granatæble
  • Dressing

  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. akaciehonning
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl rødbeder og sød kartoffel.
  3. Skær i tern på ca. 2 cm.
  4. Placer rødbede og sød kartoffel i en dyb bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem i olie og drys salt udover.
  5. Bag dem i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Imens de er i ovnen, så gøres alle de andre ting klar.
  6. Fordel valnødder på en bradepande med bagepapir. Rist dem i ovnen i ca. 5-6 minutter. De skal have lidt farve. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  7. Rør dressingen sammen. Smag til med salt og peber. Juster evt. med mere citronsaft for at finde den rigtige syrlighed.
  8. Hak grønkål groft. Hvis du bruger grønkålsstilke, så skal du plukke selve bladene af og undlade stilken.
  9. Pil granatæble.
  10. Massér grønkål med dressingen.
  11. Tjek dine rødbeder og søde kartofler. De skal være færdigbagte men må stadig godt have lidt bid.
  12. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en smule af.
  13. Vend de bagte rodfrugter sammen med grønkål, granatæble, valnødder (knus dem let i hånden) og smuldret feta.
  14. Server din salat med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødbedesalat med bagte rødbeder og søde kartofler

Den lækreste grønkålssalat med bagte rødbeder og søde kartofler, feta, grønkål og granatæble. Det er en super mættende og smagfuld salat. Sådan en rigtig efterårssalat eller vintersalat, når alle rodfrugterne er i sæson. Server den her lækre grønkålssalat som tilbehør til oksekød, kylling, falafler eller blot som den er.

Selve rødbederne og søde kartoflerne bliver bagt i ovnen inden de bliver vendt i salaten med grønkål, granatæble, feta og valnødder. I stedet for valnødder kan du også bruge mandler eller hasselnødder.

LÆS OGSÅ: Salat med perlespelt og bagte gulerødder

Opskrift på rødbedesalat med bagte rødbeder og søde kartofler 

Salat med grønkål og rødbeder

Grønkål kan i sig selv godt være lidt kedeligt og halvbittert. Tricket bag den her lækre grønkålssalat med bagte rødbeder er at massere dressingen godt ind i grønkålen inden den blandes med de andre ingredienser. Så får du den lækreste grønkålssalat som samtidig har masser af smag.

Du kan også bytte grønkål ud med en anden type salat. Det ville eksempelvis være super lækkert med spinat eller rucola også.

Bagte rodfrugter i salat

Man kan lave så mange lækre salater med bagte rodfrugter. Hele den her idé med at bage nogle af ingredienserne i salaten er vi kæmpe fans af. Det giver en anden tekstur til salaten, som du ikke får, ved kun at bruge rå grøntsager. Vi skærer rødbederne og søde kartoflerne ud i tern, vender dem i olie og salt og bager dem i ovnen. De skal bages tilpas længe til, at de stadig har lidt bid, så synes vi nemlig, at de er bedst.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar