Tilmeld nyhedsbrev

Salat med perlespelt, honningbagte gulerødder og fetaost

Salat med perlespelt, honningbagte gulerødder og fetaost

Salat med perlespelt, honningbagte gulerødder og fetaost

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på en god salat med perlespelt, honningristede gulerødder og cremet fetaost. I stedet for gulerødder, så kan du også bruge søde kartofler. Et godt tip er at bruge en lækker fetaost, eksempelvis den der kommer som en blok, hvor man selv skal skære den ud.

Ingrediensliste

  • 400 g. gulerødder
  • 250 g. perlespelt
  • 3 spsk. akaciehonning
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt/peber
  • 1 tsk. timian
  • 60 g. fetaost
  • 50 g. rucola

Fremgangsmåde

1. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Skræl gulerødder og skær i mønter. Placer på en bageplade med bagepapir og hæld honning og lidt olivenolie udover. Krydr med salt, peber og tørret timian og vend det hele godt rundt.
3. Bag gulerødderne i ca. 25-30 min.
4. På en anden bageplade, beklædt med bagepapir, fordeles hasselnødderne.
5. Bag hasselnødderne sammen med gulerødderne i ca. 7-10 min. Indtil de har fået farve. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Hak dem groft.
6. Bland kogt perlespelt med lidt olivenolie, salt og peber. Herefter blandes ruccolasalat i.
7. Når gulerødderne er færdigbagte, tages de ud af ovnen, hvorefter de køler en smule af.
8. Herefter vendes de i sammen med perlespelt og ruccola.
9. Put hele salaten over i den skål du vil servere i.
10. Drys med hasselnødder og fetaost.
11. Server med det samme eller sæt i køleskabet indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på en lækker og sund salat med perlespelt, gulerødder som er ristede i ovnen med honning og cremet fetaost. Det er ifølge os den perfekte kombination.

Den her salat kan fungere både som en sommersalat men også som en vintersalat. Salater med perlespelt mætter godt og de er derfor gode til aftensmad, frokost men også til madpakken.

Vi har faktisk ofte en lækker salat med som madpakke. Det er bare kedeligt med den klassiske iceberg, tomat og agurk salat. Så vi kan godt forstå, at der er nogle der kører død i salater. Men hvis man derimod laver dem spændende, som den her udgave, ja så er det jo slet ikke noget problem at få spist salat.

Skriv en kommentar