Håkonskager

håkonskager

Håkonskager

Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre og sprøde håkonskager, som er specier med marcipan og en sprød kant af perlesukker. En simpel men lækker småkage.

Ingrediensliste

  • 100 g. smør
  • 50 g. flormelis
  • 40 g. marcipan
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g. hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl. perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 175 grader alm ovn.
  2. Pisk blødt smør og flormelis sammen. Riv marcipan og tilsæt det.
  3. Tilsæt vaniljesukker og hvedemel og ælt det godt med hænderne.
  4. Form dejen som en lang pølse og pak den i husholdningsfilm eller bagepapir. Twist enderne og læg den på køl i 1 time.
  5. Vend nu dejen i et sammenpisket æg og rul den i perlesukker.
  6. Skær skiver i cirka 3 mm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag småkagerne i cirka 10 minutter eller indtil de er gyldne.

Bedøm denne ret

Opskrift på håkonskager (håkonssmåkager)

Her får du en super nem opskrift på håkonskager eller håkonssmåkager, hvad end du kalder dem. En sprød småkage, som er lavet med marcipan og som har en kant af sprød perlesukker. Nogle kalder dem også for marcipanspecier, da det blot er en specie, hvor der er tilføjet marcipan. Men uanset hvilket navn du bruger, så er det en lækker småkage. Så hvis du vil prøve lidt nye til julebagningen, så er det uden tvivl disse håkonskager, som du skal give dig i kast med.

Du kan også med fordel tilføje lidt chokolade dertil eller måske lidt appelsinsaft, hvis du vil give dem et lidt andet præg. Der er masser af muligheder, især når det gælder specier. Selvom specier er sådan en simpel småkage, så er det alligevel en af vores absolut yndlings.

LÆS OGSÅ: Cookies med smarties

håkonskager

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej

    Kagerne bliver endnu mere lækre med mørk rørsukker i stedet for perlesukker 😁 Og så er det en fordel at fryse stængerne – så bliver de ikke flade, når man skærer den 😊

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag