Hasselnøddekurve Hasselnøddekurve Opskrift til 246810121416182022242628303234363840 stk. Opskrift til 6 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Lav nemt sprøde hasselnøddekurve, som du kan bruge til dessert og søde sager. De sprøde kurve kan fyldes med is, bær, creme og meget mere. Ingrediensliste 55 g. hasselnødder 50 g. smør 45 g. glukosesirup 50 g. sukker 3 spsk. hvedemel Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Blend hasselnødder med blødt smør, glukosesirup, sukker og hvedemel til du har en ensartet masse. Vi brugte en foodprocessor. Læg 4 store tsk. dej spredt ud på et stykke bagepapir (når de bages flyder de ud, så det er vigtigt, at de får meget plads hver især). Når ovnen er varm, så bages de i ca. 8-10 minutter til de er gyldne og ensartet. Stil 4 glas klar med bunden i vejret klar. Tag bagepladen ud af ovnen og lad dem køle ned i 1 minut. Hiv nu dejen af bagepapiret og læg hver stykke over glasset. Lad dem folde sig ned over glasset og brug evt. fingrene til at forme dem en smule. Lad dem køle helt af på glasset. Fortsæt med den resterende. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hasselnøddekurve Lav dine egne sprøde hasselnøddekurve, som kan bruges til dessert. De her sprøde kurve kender du måske fra bageren? Det er nemlig nogle steder, hvor man kan købe dem. Ellers kan de også købes i nogle bestemte supermarkeder. De er virkelig geniale til dessert, da de kan fyldes med alt fra is til mousse, frugt, flødeskum og meget mere. Samtidig er de virkelig nemme at lave og så kan de også laves i god tid, så man kan gøre det klar på forhånd. Til de her hasselnøddekurve er der selvfølgelig brugt hasselnødder. Du kan dog også sagtens bruge andre slags nødder, hvis du der er nogle du bedre kan lide. Ellers kan en blanding af flere nødder også bruges. LÆS OGSÅ: Panna cotta med appelsin Nøddekurve af hasselnødder Selvom de her nøddekurve af hasselnødder måske ser rigtig fancy ud, så er de faktisk slet ikke svære at lave. Man laver bare sådan en masse af nødder, sukker og mel, som bages i ovnen i små klatter. Når de er bagt, så køler de en smule af, så man kan tage fat i dem. Herefter lægges de over glas, som står med bunden i vejret. Så foldes de bagte klatter ned over glasset, som så former en skål eller en kurv. Vi fylder dem ofte med kugler af is, friske bær og evt. en hjemmelavet hindbærcoulis eller jordbærcoulis. Det er bare en virkelig lækker og nem dessert, som altid falder i god jord. De kan også serveres til en dessertbuffet, hvor man så serverer disse kurve med forskellige slags is, krymmel osv. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.