Havreris med bagt peberfrugt og kylling

Havreris med bagt peberfrugt og kylling
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedningstid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på havreris med bagt peberfrugt og kylling. En sund og mættende hverdagsret med kylling og havreris.

Ingrediensliste

  • Havreris med bagt peberfrugt

  • 120 g. Havreris fra Valsemøllen
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • salt/peber
  • 0,3 bundt frisk persille
  • 0,5 stk. granatæble
  • Kylling med serrano

  • 400 g. kyllingebryst
  • 60 g. serranoskinke
  • Krydderurtedressing

  • 200 g. creme fraiche
  • 0,5 fed hvidløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,3 bundt frisk persille
  • salt/peber
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovn på 200 grader varmluft.
  2. Sæt en gryde over med vand og kog havreris som anvist på pakken.
  3. Rengør kyllingebryst. Svøb serranoskinke omkring kyllingebryst og kom på en bradepande med bagepapir.
  4. Skyl og skær rød peberfrugt i tern.
  5. Skær hvidløg i skiver.
  6. Fordel peberfrugt og hvidløg rundt om kyllingen.
  7. Hæld lidt olie over det hele og krydr med salt og peber.
  8. Sæt i ovnen og bag i ca. 25 minutter.
  9. Imens pilles granatæblekerner ud og persille hakkes fint.
  10. Nu til dressingen. Hak persille og bland sammen med creme fraiche, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber.
  11. Tag fadet ud. Bland nu bagt hvidløg og peberfrugt sammen med havreris og finthakket persille.
  12. Anret havreris sammen med kyllingebryst, dressing og top med granatæblekerner.

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Valsemøllen

Opskrift på havreris med bagt peberfrugt og kylling

En omgang havreris med bagt peberfrugt og kylling serveret med en hjemmelavet krydderurtedressing. Det her er nok hvad man kalder en klassisk Mummum-ret! Vi spiser nemlig noget ala det her ofte. Vi elsker at lave salater, som tager udgangspunkt i sådan noget som havreris, da det giver en god bund og mæthedsfornemmelse. Her har vi lavet havreris med bagt peberfrugt, hvidløg og så med kylling til. Vi glæder os allerede til de lidt koldere tider, hvor vi også vil lave en lignende salat med bagte rodfrugter i stedet.

Mad som dette er bare nem hverdagsmad som samtidig også er sundt. Det behøves ikke at være så kompliceret og sådan en ret, hvor man kan komme alle tingene på én bradepande i ovnen – det er altså bare genialt! Det er mad, som passer perfekt ind i den travle hverdag. Havrerisene fra Vaselmøllen er gode som tilbehør til de klassiske retter, hvor man ellers serverer ris eller pasta til. Men de er altså også geniale i salater, hvor de giver fylde. Havreris er en kilde til protein og er rige på fibre. De består desuden af dansk økologisk kvalitetshavre.

LÆS OGSÅ: Sandwich med serrano og pesto

Havreris med bagt peberfrugt og kylling

Salat med bagt peberfrugt og hvidløg

Vi elsker en salat med bagt peberfrugt og hvidløg. Når hvidløg og peberfrugt bages, så giver det en helt anden smag, som både har noget syrlighed, men også sødme over sig. Det passer vildt godt til de kogte havreris, som giver en god bund. Gider man ikke lave en dressing til, så kunne man også vende det hele i en grøn eller rød pesto. Det er kun fantasien, som sætter grænser i en salat som denne.

Vi har desuden valgt at servere det med kylling svøbt i serranoskinke. Det er nemlig smart, at det kan blive tilberedt samtidig med de bagte peberfrugter og hvidløg. Så slår man to fluer med et smæk og skal samtidig ikke have gang i en pande eller lignende for at lave kødet. Vi håber, at du har lyst til at prøve den her lækre og nemme hverdagsret med havreris.

Havreris med bagt peberfrugt og kylling Havreris med bagt peberfrugt og kylling

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar