Kylling i karry med grøntsager

Kylling i karry med grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kylling i karry med grøntsager. Selve karrysaucen er lavet på grøntsager og uden fløde eller kokosmælk. Hvis du vil lave en omgang kylling i karry med masser af grønt, så er det den her du skal lave.

Ingrediensliste

  • Fyld

  • 300 g. gulerod
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 125 g. sukkerærter
  • 600 g. kyllingebryst
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt/peber
  • Karrysauce

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g. gulerod
  • 200 g. kartoffel
  • 2 spsk. karry
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. sojasauce
  • vand
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 1 dl. mælk
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 360 g. brune ris

Fremgangsmåde

  1. Vi starter med at gøre selve fyldet klar.
  2. Skræl gulerødder og skær i mønter. Skyl sukkerærter. Skær peberfrugt i strimler. Kom det hele i en skål og sæt til side.
  3. Rens kylling og skær i strimler.
  4. Varm en wokpande eller gryde op med olivenolie.
  5. Tilsæt først kylling til panden. Krydr med salt/peber. Vend det godt rundt og lad kyllingen få farve over det hele. Tilsæt så grøntsagerne og lad dem svitse kort af. Krydr også dem med salt/peber.
  6. Tag alt fyldet fra i en skål og sæt til side. Tag wokpanden af blusset, imens du gør tingene til saucen klar.
  7. Hak løg og hvidløg fint.
  8. Skræl kartofler og gulerødder og skær i små tern (jo mindre tern, jo hurtigere bliver det kogt).
  9. Sæt wokpanden tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt ekstra olie.
  10. Tilføj alle grøntsagerne til panden. Lad dem svitse kort af.
  11. Tilsæt nu karry, stødt spidskommen og sojasauce. Lad det hele ‘brænde’ godt af.
  12. Tilsæt så vand, så det akkurat dækker grøntsagerne. Smuldr bouillonterning i og skru ned for varmen. Sæt evt. et låg på og lad det simre til grøntsagerne er helt møre.
  13. Kog brune ris efter pakkens anvisning.
  14. Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Tag lidt af kogevandet fra. Det er nemmere at tilsætte det løbende, så man selv kan justere konsistensen.
  15. Det hele blendes sammen i en blender eller med en stavblender. Tilsæt kogevandet lidt efter lidt. Tilsæt også mælk (eller madlavningsfløde eller kokosmælk for en federe version).
  16. Hæld saucen tilbage i wokpanden. Kom kyllingen og de stegte grøntsager tilbage i saucen. Varm saucen godt op og lad det simre indtil grøntsagerne har den konsistens, som du godt kan lide. Vi kan godt lide, at de har lidt bid.
  17. Smag til sidt til med salt/peber og evt. mere sojasauce.
  18. Server din kylling i karry med de kogte, brune ris til.
Bedøm denne ret

Opskrift på kylling i karry med grøntsager

Her får du opskriften på vores kylling i karry med masser af grøntsager. Måske du har prøvet vores opskrift på en sundere omgang boller i karry? Det er én af vores mest populære opskrifter, så vi har prøvet at lave lidt samme princip i denne opskrift. I stedet for en klassisk karrysauce, så er denne karrysauce lavet på grøntsager. Det er nemlig genialt at lave sauce på grøntsager, da man kan komme alverdens grønt i. Det er desuden også en fantastisk måde at ‘skjule’ grøntsager i maden, hvis man har kræsne børn. Udover grøntsager i saucen, så har vi selvfølgelig også fyldt op med almindelige grøntsager i selve saucen. Her har vi brugt gulerødder, sukkerærter og peberfrugt, og så er der også kyllingestykker i.

Det er virkelig en børnevenlig ret, som er genial, hvis man har lidt kræsne børn. Du får en meget mild karrysauce, som du selvfølgelig kan spice lidt op, hvis du gerne vil have den stærkere. Så kan du tilføje chili eller cayennepeber til den. Vi serverer retten med brune ris for at få den til at mætte ekstra godt, men du kan selvfølgelig også bare lave almindelige ris til.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sund aftensmad her

Kylling i karry med grøntsager

Sund kylling i karry

Sådan en omgang sund kylling i karry er også genial at fryse ned. Du kan også lave en stor portion af saucen, så du kun skal lave selve fyldet. Og udover kylling, så kan den selvfølgelig også laves vegetarisk eller du kan bruge oksekødsstrimler eller svinekødsstrimler. Som sagt, så har vi brugt samme princip som i vores sundere boller i karry. Det er også en favorit blandt små børn.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar