Hindbærmuffins

Hindbærmuffins
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på svampede og lækre hindbærmuffins. Nemme muffins eller cupcakes med hindbær og hvid chokolade.

Ingrediensliste

 • Muffins

 • 100 g. smør
 • 175 g. sukker
 • 1,5 tsk. vaniljesukker
 • 3 stk. æg
 • 0,75 dl. mælk
 • 1 tsk. bagepulver
 • 130 g. hvedemel
 • 25 g. kartoffelmel
 • 100 g. frosne hindbær
 • Topping

 • 60 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

Muffins

 1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
 2. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
 3. Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter.
 4. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt.
 5. Vej hvedemel, bagepulver og kartoffelmel af i en skål.
 6. Sigt de tørre ingredienser i den våde dej og vend det i skiftevis med mælken.
 7. Fordel dejen i muffinsforme og fordel de frosne hindbær ned i dejen.
 8. Bages i cirka 20-25 minutter. Begynd at holde øje med dem efter 15 minutter, da der kan være forskel på hvor kraftige ovne er.
 9. I mellemtiden smeltes hvid chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
 10. Når dine muffins er afkølede toppes de med en teske smeltet chokolade og der drysses med frysetørret hindbær.
Bedøm denne ret

Opskrift på hindbærmuffins

Her får du vores bedste opskrift på svampede og lækre hindbærmuffins. Vi kan ikke komme udenom at hindbær bare er lækkert i både smoothie, i bagværk og som snack. Vi har derfor lavet en skøn opskrift på hindbærmuffins med hvid chokolade. Opskriften er simpel og der kan bruges både friske og frosne hindbær heri. Muffins med hindbær og hvid chokolade har både det syrlige fra bærrene og det søde fra chokoladen, hvilket er en skøn kombination i kager. Disse muffins er nemme at have med på farten og passer perfekt som en snack i løbet af dagen, på picnic eller hvis dine kolleger har fortjent lidt godter fredag eftermiddag.
Hindbærrene giver dine muffins en skøn rødlig farve, og de er derfor også oplagte at lave til babyshower, valentinesdag og meget mere.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på muffins

Hindbærmuffins

Muffins med hindbær

Så hvis du står og mangler en virkelig god og nem opskrift på muffins med hindbær, så er det den her du skal prøve. Muffins og cupcakes er så nemt at bage, da det er hurtigt og så skal de heller ikke have lang tid i ovnen. I hvert fald ikke hvis man sammenligner med andre slags kager. Kager med frugt i er også bare lækkert. Vi kan godt lide kombinationen af det friske og det søde. Så hvis du er til kager, som ikke er alt for sødt med sødt på, så vil du elske dem her. Vi har toppet dem med hvid chokolade, men det kan du sagtens udelade. I stedet kan du erstatte med mørk eller lys chokolade eller almindelig glasur lavet på flormelis og vand.

Hindbær uden for sæson

Det er de færreste af os, som har for mange hindbær på busken derhjemme. Måske du slet ikke har en hindbærbusk, da det nok er de færreste, som har det. Vi bruger derfor ofte frosne hindbær i vores opskrifter. Frosne hindbær kan ofte købes på tilbud og bruges løbende i både bagværk, smoothies og til hjemmelavet hindbærmarmelade. De fleste desserter med hindbær kan selvfølelig pyntes med friske bær, for at gøre dem ekstra flotte og klar til servering. Hindbær er super gode til at give farve til diverse retter Både i lyse kager og i smoothies.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar