Hjemmelavet leverpostej

Hjemmelavet leverpostej
Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedningstid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet leverpostej. En varm leverpostej, som serveres med bacon og champignon. Det er let at lave en hjemmelavet leverpostej.

Ingrediensliste

  • 250 g. svinelever
  • 150 g. spæk
  • 1 stk. løg
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 0,5 tsk. stødt allehånde
  • salt/peber
  • 75 g. smør
  • 50 g. hvedemel
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 æg
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

 

  1. Kør lever og spæk igennem en kødhakker. Du kan også få din slagter til at hakke det for dig, så er det endnu lettere.
  2. Riv løg fint på et rivejern.
  3. Tilsæt løg, nellike, allehånde, salt, peber og æg i skålen.
  4. Smelt smør i en gryde og pisk mel i, så det bliver en smørbolle. Lad det stege af.
  5. Tilsæt piskefløde lidt ad gangen og rør godt rundt.
  6. Lad det simre lidt og vend opbagningen i skålen med de resterende ingredienser.
  7. Fordel det i 4 små eller 2 store aluforme.
  8. Bages i et vandbad nederst i ovnen ved 175 grader alm. ovn i 1 time.
  9. Server evt. med stegte champignon og sprødt bacon.

Opskrift på hjemmelavet leverpostej

Hjemmelavet leverpostej er noget, som vi altid har lavet en gang om året. Jeg kan huske, at vi hvert år op til jul havde den helt store produktion, hvor vi lavede en del leverposteje, som så blev frosset ned. Så blev de taget op i løbet af julen og bagt. Der er intet som en lun leverpostej med bacon og champignon på en skive rugbrød eller franskbrød. Det hører sig bare til i julen og i særdeleshed til julefrokosterne. Hvor blæret ville det ikke lige være at kunne sige, at man selv har lavet leverpostejen. Det ville vi selv elske at få serveret her i julen.

Selvom det måske virker omstændigt at lave hjemmelavet leverpostej, så er det faktisk slet ikke svært. Leverpostej består af svinelever, spæk, løg, krydderier, smør, hvedemel, piskefløde og æg. Svinelever og spæk er ikke noget man kan få i et almindeligt supermarked. I større supermarkeder kan du være heldig at finde det her op mod jul, men ellers skal man til slagteren. Du kan også bede slagteren om at hakke det, så du er fri for at bruge en kødhakker. Så bliver det endnu nemmere og det er faktisk heller ikke særlig dyrt.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter til julefrokosten her

Hjemmelavet leverpostej

Leverpostej opskrift

Den her opskrift på leverpostej er let at lave. Opskriften giver fire små leveposteje i små aluforme, men du kan også lave to store i stedet. De kan sagtens fryses, inden de bages. Så kan man lave en stor portion og fryse ned, som man så kan bage efter behov. Det er det, som vi personligt selv gør. Der er bare intet så lækkert som en hel nybagt leverpostej. Vi serverer med stegte champignoner og sprød bacon. Og så på enten rugbrød eller franskbrød. Det er hvad vi forbinder med sådan en god weekendfrokost.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar