Hønsefond Hønsefond Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 liter Opskrift til 1 liter Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet hønsefond. En god kyllingebouillon eller kyllingefond, som kan bruges til høns i asparges, supper mm. Ingrediensliste 1 stk. hel kylling 5 stilke bladselleri 3 stk. gulerod 2 stk. løg 4 fed hvidløg 1 spsk. peberkorn 3 stk. laurbærblade 0,2 bundt frisk timian 1 liter vand raps- eller solsikkeolie Fremgangsmåde Snit løg, hvidløg, gulerod og bladselleri groft. Opvarm olie i en gryde og steg grøntsager hårdt i cirka 5 minutter. Kom hel kylling, peberkorn, laurbærblade og frisk timian i gryden. Kom vand i gryden så det dækker kyllingen. Skru lidt ned for varmen, så den står på iddel. Lad det simre under låg i cirka 45 minutter. Tag kyllingen op og pil kødet fra. Kom skroget tilbage i gryden og lad det simre i yderligere 45 minutter. Hæld fonden gennem en si og pres saften ud af skrog og grøntsager. Smag på fonden. Vil du have den mere intens, så kan du koge den lidt mere ind. Lad fonden nedkøle. Fordel fonden i mindre portioner, eksempelvis i isterningebakker eller fryseposer. Frys fonden ned og gem til anden madlavning. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hønsefond Her får du en opskrift på hjemmelavet hønsefond, som kan bruges til supper, gryderetter, risotto, sauce, pastaretter og meget mere. Det kan bruges i så mange retter og så er det så nemt at lave. Vi bruger det også til høns i asparges. Hønsefonden koges på en hel kylling, bladselleri, gulerødder, løg og forskellige krydderier. Det giver en god, koncentreret smag og du kan jo koge den ind, så den får præcis den styrke, som du gerne vil have. Jo mere den koges ind, jo mere intens bliver smagen. Der er selvfølgelig lidt arbejde i det, men man kan gøre det smart for sig selv og så lave en stor portion. Så kan det fryses ned i små bøtter eller poser og så kan man nemt tage en portion op til det, som man skal lave. Det gør altså en kæmpe forskel for din madlavning og kan tage dine retter til næste niveau. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med hel kylling og kylling generelt Kyllingebouillon opskrift Det her er en nem kyllingebouillon opskrift. Vi bruger en hel kylling. Du kan også bare bruge et kyllingeskrog, hvis du har skåret selve kødet fra eller hvis du har haft grillet eller bagt en hel kylling. Så er der altså ingen grund til at smide selve skroget væk. Det kan man koge en lækker kyllingebouillon på. Hvad kan man bruge hønsefond i? Man kan bruge hønsefond i så mange retter. Overordnet set, så er det jo alle de steder, hvor man normalvis vil bruge en bouillonterning. Det kunne være gryderetter og supper. Man kan lave de lækreste supper på base af hønsebouillon. Det kunne være den her dumplingsuppe med nudler. Du kan også bruge hønsefond til at lave en god hjemmelavet sauce. Det kunne være champignonsauce eller til høns i asparges. Der er ingen tvivl om at sådan en hjemmelavet fond kan gøre dine retter endnu bedre. Man kan altid smage, når der er lagt tid og kærlighed i maden. Og det må man altså sige, at der er, når man bruger hjemmelavet hønsefond. Vi laver også ofte risotto. Her bruger vi ofte bouillonterninger, men det vil altså også være oplagt at bruge hjemmelavet hønsebouillon til det. Du finder alle vores risottoopskrifter her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.