Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter – Opskrift på høns i asparges
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på tarteletter med kylling. Høns i asparges kaldes retten også og det er en af de danske retter, som vi er størst fan af. Der er bare ikke noget som slår sådan en varm tartelet med hønsekødsfyld.

Ingrediensliste

  • 500 g. kyllingebryst
  • salt/peber
  • 400 g. asparges på dåse
  • 3 dl. vand
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 1,5 dl. mælk
  • 30 g. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 10 stk. tarteletter
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingebryst og kog dem i 20-25 minutter (alt efter tykkelse) i en gryde med vand og salt.
  2. Tag kyllingebryst op og lad det køle en smule af.
  3. Skær kyllingebryst i tern og læg til side i en skål.
  4. Opløs boulionterning i kogende vand.
  5. Smelt smør i en gryde. Når smørret er smeltet tilsættes hvedemel. Pisk det hele godt sammen, så du får en “melbolle”.
  6. Tilsæt nu det varme boullionvand lidt efter lidt, imens der piskes.   Fortsæt sådan indtil alt bouillonvandet er tilsat.
  7. Tilsæt herefter aspargesvand (vandet fra dine asparges) samt mælk/fløde, indtil det har den rette konsistens.
  8. Tilsæt nu de kogte kyllingetern samt aspargesnitterne fra dåsen.
  9. Smag til sidst til med salt og peber.
  10. Er saucen for tynd kan du lave en jævning af mel og vand og tilsætte det for at tykne saucen. Du laver en jævning af lidt hvedemel, som piskes op i vand. Tilsæt lidt jævning af gangen, indtil du har den ønskede konsistens.
  11. Tarteletterne lunes i ovnen.
  12. Server de lune tarteletter med fyldet og evt. agurk/tomat og frisk persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Her får du en lækker opskrift på nemme, luksus tarteletter med høns i asparges. Det er mormor-mad og dansk mad, når det er bedst. Og det må være en af vores yndlings retter til aftensmad som en nem forret eller til frokostbordet. 

Der er egentlig god grund til hvorfor tarteletter med fyld er en af vores yndlings danske retter. Det er nemlig super nemt at lave, kræver få ingredienser og så smager det jo bare hammer godt. Mange går nok med den idé om, at det er rigtig svært at lave høns i asparges. Men det er det slet ikke, og der er altså bare noget tilfredsstillende over at kunne lave de klassiske danske retter. Hvis du vil prøve kræfter med en anden dansk klassiker, så har vi også en opskrift på krebinetter med stuvede ærter og gulerødder. Det er altså også god dansk mad.

LÆS OGSÅ: Stegt flæsk med persillesauce

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med kylling

Tarteletskaller kan fyldes med alverdens ting, men vores favorit må nu engang være at fylde dem med kylling. Kombinationen af kylling og asparges i den lækre, smagfulde sauce er bare altid en sikker vinder. Vi topper også altid lige med lidt agurk, tomat og frisk persille. Det er uden tvivl lige prikken over i’et.

Og sådan en omgang her synes vi altså, at man skal lære at lave. Selvom det kræver en opbagning af saucen, så er det slet ikke svært. Det eneste man bare skal huske er at få pisket sovsen godt, så der ikke kommer klumper.

Hjemmelavet tarteletfyld

Som sagt, så er det faktisk slet ikke så svært at lave hjemmelavet tarteletfyld. I denne udgave har vi blot brugt kyllingebryst, men skal det være rigtig godt, så kan du også koge en hel kylling. Så får du både kyllingekød og bouillonvand, som du kan bruge til opskriften.  Selve saucen laves på samme måde, men det smager virkelig lækkert med sådan en hel kogt kylling. Samtidig får du også en helt fantastisk sauce med masser af smag.

Tarteletter med høns i asparges

Høns i tarteletter

Som sagt, så kan du i den her opskrift bruge enten kyllingebryst eller en hel kylling. Vi bruger oftest bare almindelig kyllingebryst, da det er hurtigt og nemt. Men der er ingen tvivl om, at det lige bliver lidt ekstra lækkert, hvis man koger en hel kylling. Så får du samtidig en rigtig god fond, som du kan bruge til saucen.

Hjemmelavede tarteletter

Selve tarteletskallerne er købt færdiglavede, men du kan også sagtens lave dem selv. Det finder du en nem opskrift på lige her. Ellers er selve fyldet helt hjemmelavet, så det er vel en slags hjemmelavede tarteletter med kyllingebryst.

Kan jeg fryse fyldet? 
Jep, du kan sagtens fryse tarteletfyldet. Frys det ned i bakker eller i fryseposer. Så er det nemt at tage op til aftensmad en dag. Så skal det blot lige lunes inden servering.

Tarteletter – Opskrift på høns i asparges

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hello..I’m Danish but live in Australia. I grew up in a Danish home so I love the old style Danish recipes so much.Thank you for putting these recipes up for us….enjoying your page.

  2. Hej mummum.
    Havde problemer med at få sovsen tyk nok og måtte bruge flere omgange jævner, da en ikke var nok.
    Har i en idé om, hvad der kan være gået galt?

    1. Hej Christina,

      SKiftede du nogle af ingredienserne ud? og lod du den koge ordentligt op? Den tykner jo først, når den har fået et godt opkog.

      Kh

      1. Nej jeg brugte de samme ingredienser som i opskriften. Og lod den også koge lidt tid, men den var ret tynd.
        Jeg må gøre et forsøg mere en anden dag.
        Tak.

  3. Virkelig en lækker gammeldaws ret som smagte helt fantastisk
    Puttede fløde i og syns at det jævner bedre end med mælk.
    Første gang jeg har lavet hjemmelavet tartelet fyld, men bestemt ikke sidste gang 👍🏻

Skriv en kommentar