Hybenmarmelade Hybenmarmelade Opskrift til 12345678910 glas Opskrift til 1 glas Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Lav den lækreste omgang hybenmarmelade med denne nemme opskrift. Gå på opdagelse langs strandene og pluk masser af gratis hyben. Ingrediensliste 200 g. hyben 2 dl. vand 1 tsk. citronsaft 120 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker Fremgangsmåde Rens hyben. Skær bund og top af, halver dem og skrab kernerne ud. Brug handsker, da det kløpulver inden i godt kan klø meget. Den vægt der er angivet er i renset vægt. Kom renset hyben, vand og citronsaft i en gryde. Bring det i kog og skru så ned for varmen. Lad det simre i 15-20 minutter til hyben er kogt bløde. Tag gryden af varmen. Blend det hele med en stavblender. Tilsæt sukker og vaniljesukker og sæt tilbage på blusset. Hvis den er lidt for tyk til din smag, så kan du tilsætte lidt ekstra vand (husk også, at den bliver lidt tykkere, når den køler af). Lad det simre ved lav varme i 5-10 minutter. Tag gryden af varmen. Hæld marmeladen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og marmeladen sættes på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hybenmarmelade Nu når hybensæsonen nærmer sig, så er der god grund til at lave en omgang hjemmelavet hybenmarmelade! Og så er det samtidig god grund til at tage på opdagelse i det danske land. Hyben finder du nemlig særligt langs de danske strandkanter. Hybenmarmelade smager skønt på bagværk, pandekager eller ovenpå naturel yoghurt eller skyr. Man kan bruge det til så mange ting, men vores favorit må nok være ovenpå en god hjemmebagt bolle. LÆS OGSÅ: Rabarberkompot Marmelade med hyben Der er intet som hjemmelavet marmelade og denne udgave med hyben er simpelthen bare så lækker. Det er samtidig en super måde at få udnyttet, at vi har så mange gode råvarer i naturen til fri afbenyttelse. Vær dog blot opmærksom på lige præcis hyben, da de indeholder en hel masse små hvide og gule frø, som klør helt vildt. Det er også det, som bliver kaldt kløpulver. Disse frø skal fjernes inden man kan koge marmelade på dem. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.