Indbagt blomkål

Indbagt blomkål
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på indbagt blomkål i tempura dej. Friteret og crispy blomkål, som kan serveres som snack eller appetizer.

Ingrediensliste

  • Tempuradej

  • 200 g. hvedemel
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 0,75 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl. lys øl
  • Andet

  • 0,5 stk. blomkål
  • 3 dl. chilimayo
  • 1 liter raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær blomkål ud i små buketter.
  2. Opvarm olie til friturestegning til omkring 180 grader.
  3. Nu til dejen. Kom alle de tørre ingredienser op i en skål. Tilsæt så øl, imens der piskes, så du får en dej under klumper.
  4. Dyp blomkålen i dejen og kom i den varme olie.
  5. Steg i 4-5 minutter til gyldne.
  6. Afdryp på køkkenrulle.
  7. Anret i en skål og server med chilimayo.
Bedøm denne ret

Opskrift på indbagt blomkål

En portion indbagt blomkål i tempuradej er altså så godt som en lille snack eller appetizer. Det er SÅ nemt selv at lave grøntsager i tempuradej og i dag har vi lavet det med blomkål. Resultatet er sprød friteret blomkål, som bliver crispy og som bare smager godt. Server med en god dip til. Det kunne være en chilimayo eller en chilidip af en art for at give noget power til blomkålen, som i sig selv ikke har mange smagsnuancer. Den er mest bare sprød og saltet. Det er bare nemt at lave indbagt blomkål selv. Blomkål skæres ud i mindre buketter og så vendes den i tempura dej, inden den så friteres i friture.

Vi har altid været vilde med alt i tempuradej. Det kunne være tempura rejer, grøntsager eller lignende. Sådan noget, som man ofte fik i en chinabox eller lignende. Det er sådan noget, som smager godt og som jo faktisk også er nemt at lave selv. Vi serverer dog ikke vores indbagte blomkål til en chinabox, men de er gode som en lille appetizer eller forret. Det kunne være til en festlig anledning eller til nytår.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med blomkål her

Indbagt blomkål

Friteret blomkål

Det er friteret og crispy blomkål, når det er bedst. Når man laver friteret blomkål, så er blomkål altså slet ikke så tosset. Blomkål har jo også en relativ mild smag, men de har derimod en god konsistens. Især når de bevarer lidt bid på trods af, at de bliver friteret. Det er sprød blomkål i tempuradej og bare en snasket og lækker måde at få blomkål som tilbehør på. Det er altså også et hyggeligt lille projekt at lave friteret blomkål. Vi har sådan en lille frituregryde, som vi sætter til udenfor, så begynder det ikke at lugte af friture i hele huset.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar