Jordbærkoldskål

jordbærkoldskål
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet jordbærkoldskål. Den bedste koldskål med jordbær. Server med sprøde kammerjunkere og evt. jordbær.

Ingrediensliste

  • 3 stk. æggeblomme
  • 80 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 liter kærnemælk
  • 6 dl. tykmælk
  • 1 stk. økologisk citron
  • 500 g. jordbær

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg, flormelis og vaniljesukker luftigt og hvidt.
  2. Tilsæt kærnemælk og tykmælk. Her kan du istedet også bruge ymer, tykmælk, creme fraiche, skyr eller andet surmælksprodukt.
  3. Skyl jordbær og fjern stilken. Blend det sammen til en pure. Vend jordbærpureen i koldskålen.
  4. Smag til med citronsaft og evt. lidt citronskræl, alt efter dine egne smagsløg.
  5. Rør det hele godt rundt.
  6. Dæk med husholdningsfilm og sæt på køl indtil servering.
  7. Det kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage.
  8. Server med kammerjunkere og evt. jordbær.
Bedøm denne ret

Opskrift på jordbærkoldskål

Her får du opskriften på en lækker, hjemmelavet jordbærkoldskål med blendede, friske jordbær. Denne lækre koldskål med jordbær er en smagfuld og frisk udgave af den klassiske koldskål. Vi kan især anbefale at bruge søde danske jordbær, da det giver så lækker en smag til koldskålen. Server med sprøde kammerjunkere og evt. lidt bær på toppen også. Det er virkelig smagen af sommer!

Efter vores mening, så kan koldskål spises alle tider på døgnet. Det kan spises til morgenmad, frokost eller som dessert eller snack efter aftensmaden. Denne her kan sagtens laves på forhånd og holde sig på køl i op til 2-3 dage. Husk bare lige at piske den op igen, hvis du har haft den på køl.

LÆS OGSÅ: Mormors koldskål

jordbærkoldskål

Koldskål med jordbær

Det er som sagt den lækreste koldskål med jordbær. Du kan dog også sagtens erstatte jordbær med andre frugter. Vi kan anbefale en hindbærudgave også eller en udgave med blåbær. Men vores favorit må uden tvivl være med jordbær. Kombinationen af den syrlige koldskål og de søde danske jordbær er helt formidabel! Toppet med enten hjemmelavede eller nogle gode færdigkøbte kammerjunkere, så er det sommer i en skål.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar