Koldskål

koldskål

Koldskål

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på koldskål lavet med kærnemælk og æg. Server med kammerjunker og evt. jordbær. Det er en skøn sommerdessert, som kan spises alle timer på døgnet.

Ingrediensliste

 • 2 æggeblommer
 • 3 spsk. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 liter kærnemælk
 • 2 dl. natural yoghurt
 • 1 citron

Fremgangsmåde

 1. Pisk æg, flormelis og vaniljesukker luftigt og hvidt.
 2. Tilsæt kærnemælk og natural yoghurt. Her kan du istedet for yoghurt også bruge ymer, tykmælk, creme fraiche, skyr eller andet surmælksprodukt.
 3. Smag til med citronsaft, alt efter dine egne smagsløg.
 4. Rør det hele godt rundt.
 5. Dæk med husholdningsfilm og sæt på køl indtil servering.
 6. Det kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage.
 7. Server med kammerjunker og evt. jordbær.

Bedøm denne ret

Koldskål opskrift

Koldskål er en skøn sommerklassiker. Serveret med kammerjunker og jordbær, så er det altså en vinder her i sommervarmen. Man kan vælge den nemme løsning og købe en færdiglavet koldskål, men det er faktisk super nemt at lave det selv.

Så smager man den blot til med citron efter ens egne smagsløg. Man kan også udelade citronen helt eller erstatte med limesaft. Det smager også super lækkert. Den her opskrift er med kærnemælk og surmælksprodukt i form af enten natural yoghurt, tykmælk, creme fraiche eller skyr. Og hvis du ikke ved hvad du skal bruge resterne på, så kan vi anbefale at bage disse kærnemælksboller.

LÆS OGSÅ: Jordbærtrifli islagkage

koldskål

Koldskål er bare så lækkert, når det er hjemmelavet. Det minder os om vores barndom, hvor vi hver sommer fik en hjemmelavet en af slagsen med masser af kammerjunker (som selvfølgelig ikke bliver knust ;)) og danske jordbær fra haven. Det er bare et skønt sommerminde.

Tjek også gerne vores Instagramside, hvor vi hver dag lægger spændende madinspiration og opskrifter op. Bliv en del af vores store madfællesskab.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag