Julebrownie Julebrownie Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 9 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en svampet julebrownie med nougat, hasselnødder og kanel.Server din julebrownie med is eller creme fraiche. Ingrediensliste 100 g. mørk chokolade 100 g. lys chokolade 200 g. smør 200 g. sukker 3 tsk. vaniljesukker 1 tsk. stødt kanel 1 knivspids salt 125 g. hvedemel 3 stk. æg 100 g. nougat 100 g. hasselnødder Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker, stødt kanel og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes. Skær nougat i små tern. Vend nougattern og hasselnødder i dejen. Fordel dejen i en form, som er omkring 20 x 20 cm., som er smurt med smør eller foret med bagepapir. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 20-30 minutter. Overfladen skal være fast, men når man mærker på den, så skal den virke ubagt. Begynd at holde øje med din brownie efter 15 minutter, da der kan være så stor forskel på ovne. Du kan også tjekke den med en tandstik. Stik den i kagen. Hvis den kommer op uden bagt dej, så er kagen klar. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af (den bliver kun bedre af at blive bagt dagen før). Skær ud i stykker og server evt. med is til. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på julebrownie Her har vi lavet vores bud på en julebrownie. En intens, svampet og på ingen måde tør brownie. Præcis som en brownie skal være! Her har vi givet brownien et juletwist med kanel, nougat og hasselnødder. Den smager virkelig godt og så er den samtidig nem at lave. Og så kan den sagtens laves dagen før eller længere tid før og så fryses ned. Det bliver den nærmest kun bedre af, så den lige får lov til at sætte sig. Netop fordi den her julebrownie er intens og fyldt med smag, så er den også bedst, hvis den eksempelvis serveres sammen med en kugle is eller noget creme fraiche. Det kunne være en god vaniljeis, men det kunne også være en kirsebæris, hvis du gerne vil blive i juletemaet. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på juledesserter Brownie med nougat og nødder Nougat er skåret i små stykker og vendt i sammen med hasselnødder, og så får den lige et twist af kanel. Det giver bare en god julebrownie, som er lavet lige efter vores smag. Server den som en anderledes juledessert. Måske du skal holde julefrokost og vil gerne lave noget, som man ikke plejer at få hvert år. Og så kan vi vel godt blive enige om, at en brownie går man aldrig galt i byen med. Det er altså noget, som de fleste kan lide. Det er vi altså sikre på vil falde i god jord. Især hvis den lige serveres med en god is til. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.