Kåldolmere

Kåldolmere
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på kåldolmere, som virkelig er ægte mormormad. Kogt kål med en fars lavet på svinekød giver de bedste hvidkålsrouletter.

Ingrediensliste

  • Fars

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stk. løg
  • 1 æg
  • 1 dl. mælk
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • Andet

  • 1 stk. hvidkål
  • 50 g. smør

Fremgangsmåde

  1. Pil løg og riv det på et rivejern.
  2. Rør hakket kød sammen med salt. Rør det godt sammen. Vi rører farsen på røremaskine og bruger “K-spaden”. Men du kan sagtens røre den sammen med hænderne.
  3. Tilsæt herefter løg, æg, mælk, hvedemel og lidt peber.
  4. Sæt farsen på køl.
  5. Imens bringes en stor gryde med vand i kog.
  6. Skær nogle snit omkring roden på hvidkålen, så roden kan tages af. Det gør det nemmere at fjerne bladene. Se evt. billede længere nede i indlægget.
  7. Læg hvidkålen i det kogende vand i et par minutter.
  8. Lad hvidkålen køle lidt af.
  9. Pil de yderste blade af.
  10. Kom herefter en spiseske fars i hvert blad og fold det til en pakke.
  11. Læg hele hvidkålshovedet tilbage i gryden igen, så de næste blade løsner sig.
  12. Sådan fortsætter du indtil alt farten er brugt.
  13. Læg de små pakker i en gryde med kogende vand og lad dem koge/simre i vandet i 20-30 minutter.
  14. Lad dem køle af.
  15. Opvarm en pande med smør og steg dem kort af på en stegepande til de får en skorpe. Server med kogte kartofler og hvid sovs.
Bedøm denne ret

Opskrift på kåldolmere

Uh kåldomere! En rigtig mormor-ret og én af vores absolut yndlings mormor-retter. Så simpelt, men samtidig så lækkert. Der er intet som en portion kåldolmere eller hvidkålsrouletter med kogte kartofler og hvid sauce til. Og uanset om du kalder dem for kåldolmere eller hvidkålsrouletter, så ændrer det ikke på hvor lækker retten er.

Det er en relativ simpel ret, som i princippet blot består af en fars lavet på svinekød, som bliver kogt sammen med kål. Vi har altid lært at lave dem med hvidkål, men du kan også bruge spidskål, savoykål eller en anden slags kål. Vores favorit er dog hvidkål.

Kål med svinekød

Det er kål med svinekød, når det er bedst. Når kål får lov til at blive kogt helt mørt, så ændrer det fuldstændig smag og karakter – og det bliver nærmest helt sødt. Sammen med den saltede fars, så er det altså den helt perfekte kombination.

Og selvom du måske normalt ikke kan lide hvidkål, så synes vi lige, at du skal prøve denne ret alligevel (hvis du altså ikke har fået den før). Det er én af de bedste måder at tilberede hvidkål på! Samtidig er det en ganske sund ret, især hvis den serveres uden kartofler og sovs. Samtidig mætter den rigtig godt!

LÆS OGSÅ: Glaseret hamburgerryg

Kåldolmere

Hvidkålsrouletter opskrift

Det er den absolut bedste opskrift på hvidkålsrouletter. Vi har også fået de bedste tips fra vores bedsteforældre, så vi netop kunne give den bedste opskrift videre. Det her er i hvert fald sådan, som vi bedst kan lide hvidkålsrouletterne. En fars, som er tilpas våd, så den ikke bliver tør, når den koges.

Kåldolmere

Kåldolmere

Hvad vil I servere som tilbehør?
Vi har som sagt altid fået serveret kåldolmere med kogte kartofler og hvid sauce. Eller så har vi blot fået dem uden tilbehør. Begge dele er super lækkert! Og hvis det som sagt gerne må være lidt sundt, så kan man sagtens servere dem uden kartofler og sauce. I stedet kan man lave en simpel salat til.

Ellers kan vi også anbefale de kogte kartofler og den hvide sovs til. Sovsen bliver lavet på vandet, som hvidkålsrouletterne er kogt i. Det er en rigtig simpel hvid opbagt sauce.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Super opskrift! Har i en ide til hvad man kan bruge resterende kål til? Har stadig en god omgang og syntes det er ærgerligt at smide ud hvergang 🙂

    1. Hej Gitte,

      Du kan godt binde dem med kødsnor, men vi pakker dem tæt og så ligger de også tæt i gryden, så vi oplever ikke, at de går op 🙂

      Kh

Skriv en kommentar