Kandiserede æbler

kandiserede æbler
Opskrift til stk. Opskrift til 3 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på kandiserede æbler med et sprødt ydre og med revet kokos. Det er super nemt at lave selv og så smager det forrygende.

Ingrediensliste

  • 2 spsk. glukosesirup
  • 260 g. sukker
  • 1 dl. vand
  • 1 tsk. rød frugtfarve
  • 50 g. kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Placer vand, sukker og glukosesirup i en gryde.
  2. Rør det hele sammen og sæt det på et blus. Tænd for varmen og lad det varme op ved lav-middel varme.
  3. Det skal koge op til en tyk sirup. Hvis du har et sukkertermometer, så skal det op og have en temperatur på 150 grader.
  4. Imens siruppen koger, så kan der godt komme små sukkerkrystaller på siden af gryden. Det er vigtigt, at man får “vasket” dem ned.
  5. Dyp en pensel i en skål med koldt vand og vask siderne ned.
  6. Spid æblerne med en ispind.
  7. Når sukkerlagen er klar, så tages den af varmen. Tilsæt rød frugtfarve og rør det ud.
  8. Dyp æblerne i sukkerlagen og vend dem herefter i kokos med det samme, inden sukkerlagen stivner.
  9. Sæt dem på en tallerken eller på et stykke bagepapir, indtil de er stivnet.
  10. Lad dem køle af et par minutter. Herefter er de klar til at blive spist.
Bedøm denne ret

Opskrift på kandiserede æbler

Her får du en super nem opskrift på flotte kandiserede æbler med kokos. Kandiseret æble er en rigtig juleting og vi fik altid sådan et i en af gadeboderne i juletiden. Men de er faktisk super nemme at lave selv og er sådan et hyggeligt juleprojekt. Det kræver kun få ingredienser og er hurtige at lave.

Man kan vælge at lave sit kandiseret æble med revet kokos eller blot lade det være uden. Det er op til en selv, men vi synes det er så flot kokos på. Vi har sat en ispind i æblerne, da det giver en god pind at holde i. Men man kan også sagtens bruge et grillspyd eller en lakridsrod.

LÆS OGSÅ: Brændte mandler 

kandiseret æble

Kandiseret æble til jul

Sådan et kandiseret æble skriger jo bare jul. De er så flotte at se på og så smager de samtidig virkelig lækre! Selvom vi ofte kun kommer igennem et halvt æble, så er det bare noget, som hører til julen. Man ser dem i tivoli eller på julemarkeder og man bliver lige begejstret hver gang over hvor fine de er.

Så nu kan du altså lave dine helt egne kandiserede æbler. Det er et hyggeligt lille juleprojekt, som ikke kræver nogle fancy ingredienser eller specielt meget tid.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Det er desværre sådan nogle, som helst skal spises på dagen. Men et mørkt og køligt sted, hvis de SKAL opbevares. Vil ikke anbefale mere end 1 dag.

      Kh

Skriv en kommentar