Brændte mandler Brændte mandler Opskrift til 200400600 g. Opskrift til 200 g. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på nemme brændte mandler, som dem de sælger på gaden. Lad duften af brændte mandler sprede sig i dit hjem. Du kommer ikke til at fortryde det! De er perfekte som en spiselig værtindegave eller blot som en sød snack i juletiden. Ingrediensliste 200 g. mandler 120 g. sukker 1 dl. vand Fremgangsmåde Alle ingredienserne blandes på en pande med høj kant. Varmes herefter op ved middel varme, imens der røres ofte. Gør samtidig en bageplade klar med bagepapir, hvor du kan hælde mandlerne over for at køle af, når de er færdige. På et tidspunkt fordamper alt vandet og så vil sukkeret “tørre” på panden og krystallisere. Nu skruer du en smule ned for varmen og bliver ved med at røre. Sukkeret vil smelte og blive mørkere. Når alt sukkeret har sat sig på mandlerne og de har fået en flot gylden farve, så hælder du dem over på bagepapiret. Adskil dem, så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle helt af og så er de klar til at blive spist. Kan opbevares i en lufttæt beholder. Bedøm denne ret Brændte mandler opskrift Lav dine egne brændte mandler med denne opskrift. Når juletiden nærmer sig og der i gågaden i Aalborg bliver solgt brændte mandler, som kan duftes på flere hundrede meters afstand, så er der ved at være jul. Det er vildt hvordan noget så simpelt kan smage så godt. Vi elsker dem og er nok de første i køen, når de begynder at sælge dem på gaden. Så i år besluttede vi os for at prøve at lave dem selv. Vi ville have denne skønne duft af brændte mandler hjem i lejligheden. Og det skal jeg lige love for at vi fik. Hold nu op, hvor det duftede skønt! Hvis du endnu ikke har prøvet at lave dine egne hjemmelavede, som dem de sælger på gaden, så skal du tage at prøve det. De er så gode som en snack. Vi lavede også en ekstra portion, som vi pakkede ned i cellofanposer, efter de var kølet ned. Dem havde vi så med som en spiselig værtindegave til en af årets julefrokoster. Der er intet som en personlig og hjemmelavet gave. LÆS OGSÅ: Churros – hjemmelavede spanskrør Hvordan laver man brændte mandler? Det er jo faktisk super simpelt at lave sine egne brændte mandler. Og det giver den skønneste duft i hele huset. Vi har forsøgt at lave nogle billeder, så du kan se hele processen. Det er blot vand, sukker og mandler, som tilsættes til en pande. Herefter koger det ind, så du sådan en hvid masse, som på billedet over. Her spiller tålmodigheden ind, for nu skal du vente på at sukkeret smelter, så du til sidst ender med lækre, gyldne brændte mandler, som på billedet under. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Line, De kan holde sig 2-3 måneder, hvis de er godt pakket ned. Men de er bedst, når de er nylavet 🙂 Knus Svar
Hej. Jeg syntes mine mandler blev lidt for brændte inden sukkeret havde sat sig på mandlerne. Der var ligesom mere karamelmasse tilbage, som så endte med at blive lidt for brændt. Hvad gør jeg forkert?? ? Svar
Hej Linette, Måske panden er for varm, så sukkeret bliver for hurtigt mørkt inden det sætter sig 🙂 Kh Svar
Kunne I seriøst lave dem på 30 min? Syntes det tog en evighed… Måske jeg var for forsigtig med varmen. Hvad stod jeres komfur på, da I lavede dem? Svar
Hej ♥️ Hvis man tilsætter lidt vanille og kanel , så smager de som dem man køber på gaden (dem de står og brænder direkte) det er helt utroligt lækkert , sådan rigtig mums.. tak for skønne opskrifter i alle kategorier.. Og glædelig jul Svar