Tilmeld nyhedsbrev

Brændte mandler

Brændte mandler

Opskrift til 200 g.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme brændte mandler, som dem de sælger på gaden. Lad duften af brændte mandler sprede sig i dit hjem. Du kommer ikke til at fortryde det! De er perfekte som en spiselig værtindegave eller blot som en sød snack i juletiden.

Ingrediensliste

  • 200 g. mandler
  • 190 g. sukker
  • 1 dl. vand
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

1. Alle ingredienserne blandes på en pande med høj kant. Varmes herefter op ved lav varme, imens der røres ofte. Gør samtidig en bageplade klar med bagepapir, hvor du kan hælde mandlerne over for at køle af, når de er færdige.
2. På et tidspunkt fordamper alt vandet og så vil sukkeret “tørre” på panden og krystallisere. Bliv ved med at røre, da sukkeret vil smelte og blive mørkere.
3. Når alt sukkeret har sat sig på mandlerne, så hælder du dem over på bagepapiret.
4. Adskil dem, så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle helt af og så er de klar til at blive spist.
5. Kan opbevares i en lufttæt beholder.

Bedøm denne ret

Lav dine egne brændte mandler med denne opskrift. Når juletiden nærmer sig og der i gågaden i Aalborg bliver solgt brændte mandler, som kan duftes på flere hundrede meters afstand, så er der ved at være jul. Det er vildt hvordan noget så simpelt kan smage så godt.

Vi elsker brændte mandler og er nok de første i køen, når de begynder at sælge dem på gaden. Så i år besluttede vi os for at prøve at lave dem selv. Vi ville have denne skønne duft af brændte mandler hjem i lejligheden. Og det skal jeg lige love for at vi fik. Hold nu op, hvor det duftede skønt! Hvis du endnu ikke har prøvet at lave dine egne hjemmelavede brændte mandler, som dem de sælger på gaden, så skal du tage at prøve det.

De er så gode som en snack. Vi lavede også en ekstra portion, som vi pakkede ned i cellofanposer, efter de var kølet ned. Dem havde vi så med som en spiselig værtindegave til en af årets julefrokoster. Der er intet som en personlig og hjemmelavet gave.

Skriv en kommentar