Kanelstang uden tilsat sukker Kanelstang uden tilsat sukker Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 1 time og 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en svampet kanelstang uden tilsat sukker. Den er fyldt med remonce og kagecreme og er lavet uden tilsat sukker. Ingrediensliste Dej 50 g. smør 1,5 dl. mælk 25 g. gær 1 stk. æg 2 spsk. Easis Inulin 0,5 tsk. salt 400 g. hvedemel Kagecreme 0,5 brev Easis kagecreme 1,25 dl. mælk Remonce 100 g. smør 5 spsk. Easis Multisød Gold 5 spsk. Easis florsød 3 tsk. stødt kanel Topping 1 stk. æg 4 spsk. Easis florsød 2 tsk. vand Fremgangsmåde Smelt smør. Tilsæt mælk og lad det blive en smule lunt. Det skal være lillefingervarmt. Hæld det hele over i en skål. Opløs gæren i blandingen. Easis Inulin, salt og sammenpisket æg tilsættes. Mel tilsættes lidt ad gangen. Nødvendigvis ikke det hele. Ælt dejen til den er smidig og glat. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time overdækket med et fugtigt viskestykke. Imens dejen hæver, gøres fyldet klar. Rør blødt smør, Easis Multisød Gold, Easis Florsød og kanel til en remonce. Pisk kagecreme med mælk og sæt det på køl. Når dejen er hævet, så tages den ud på et bord drysset med mel. Vend dejen en smule rundt i melet og rul den herefter ud i et rektangel (ca. 35 x 40 cm.) Fordel remonce udover midten af dejen. Fordel kagecreme ovenpå. Skær strimler i siderne og fold dem ind over fyldet. Lad kanelstangen efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pensl stangen med et sammenpisket æg. Stangen bages i ca. 20-25 minutter, men hold øje med den efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Tag bagepladen ud af ovnen og lad stangen afkøle på en bagerist inden servering. Lav glasur ud af Easis Florsød og vand. Pynt kanelstangen med glasuren. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Easis Opskrift på kanelstang uden tilsat sukker Vi får ofte beskeder til bagværk uden tilsat sukker, så derfor har vi i samarbejde med Easis udviklet denne opskrift på kanelstang uden tilsat sukker. En svampet og lækker kanelstang med både remonce og creme. Til at lave det har vi brugt Easis Inulin, Multisød Gold, Florsød og Easis kagecreme. Inulin er kostfibre, som bliver tilføjet til kanelstangen for at give den mere fiber, så den mætter mere. Du får virkelig en god kanelstang, hvor man ikke føler, at man skal gå på kompromis med smag eller tekstur. Vi kan godt lide at blande både remonce og creme i en stang som denne. Til det har vi lavet en remonce på smør, Easis Multisød Gold og Florsød samt kanel. Derudover har vi brugt kagecremen fra Easis, som bare skal piskes med mælk. Det er så nemt og på ingen måde besværligt. LÆS OGSÅ: Lagkage uden tilsat sukker Kage uden tilsat sukker Som sagt så bliver vi så ofte spurgt ind til opskrifter på kager uden tilsat sukker. Især kager, hvor der heller ikke er brugt bananer eller dadler til at søde i stedet. Så hvis du gerne vil lave en kage helt uden tilsat sukker, så er det her et godt forslag. Det er en god kage til kaffen eller til brunchbordet. Der er intet som et stykke svampet kanelstang sammen med en god kop kaffe. At man så også kan lave den uden tilsat sukker, det er jo bare et ekstra plus. Kan jeg udelade Inulin? Inulin kan godt udelades, men det er en nem måde at tilføje kostfiber til sit bagværk på uden det kan smages. Med flere kostfibre, så mætter dit bagværk længere tid. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.