Chokoladebrud

Chokoladebrud
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på chokoladebrud. De blødeste boller med chokoladestykker, som er perfekte til eftermiddagskaffen.

Ingrediensliste

  • 5 dl. vand
  • 50 g. gær
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 1000 g. hvedemel
  • 200 g. mørk chokolade
  • 2 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i lunkent vand.
  2. Herefter tilsættes olie, surmælksprodukt, salt, sukker og til sidst tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret.
  3. Dejen æltes smidig, og sættes til hævning i 1 time i en stor skål med et viskestykke over.
  4. To bradepander med bagepapir gøres klar.
  5. Når dejen er færdig med at hæve tilsættes æg og chokolade i skålen. Dejen æltes med fingrene, og det er meningen den skiller lidt. Dejen skal ikke æltes ”perfekt”.
  6. Når chokoladen har fordelt sig, laves 15-20 klumper dej på bradepanderne.
  7. Bollerne efterhæver i 30 minutter.
  8. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 13-15 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladebrud

De lækreste og nemmeste chokoladebrud, som er svampede og fyldt med stykker af chokolade. Sådan et chokoladebrud går man aldrig galt i byen med og det er noget af det bedste man kan få som en eftermiddagssnack. De kan nydes, som de er eller man kan skære dem over og komme et lag smør på. Men hvad er det så forskellen er på brud og almindelige chokoladeboller? Brudene er mere rustikke og formes ikke på samme måde som chokoladeboller. Så er du til det lidt mere rustikke look, så skal du bage de her brud med chokolade.

De laves på en klassisk gærdej, som først skal hæve. Herefter “æltes” eller vendes chokolade og æg i. Når chokoladen først tilsættes her, så gør det også, at den ikke ‘smelter’ ud i dejen, som den måske godt kan have tendens til, når man ælter en dej. Æg tilsættes sammen med chokolade og derfor behøves man heller ikke at pensle dem efterfølgende.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på sødt bagværk her

Chokoladebrud

Brud med chokolade

De her brud er bagt med chokolade og opskriften tager faktisk udgangspunkt i vores klassiske gulerodsbrud. Vi har tilsat chokoladeknapper, men du kan også sagtens bruge almindelig pladechokolade, som hakkes groft. Vi har brugt mørk chokolade, men er du mere til lys, så bruger du bare det. Du kan også tilsætte nødder, kerner eller tørret frugt, hvis du gerne vil pifte dem yderligere op.  Vi tilføjer nogle gange sådan en müsli-blanding, som også smager vildt godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar