Karamel af kondenseret mælk i ovn Karamel af kondenseret mælk i ovn Opskrift til 12345678910 portion Opskrift til 1 portion Forberedelsestid 0 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på karamel af kondenseret mælk lavet i ovn. Karamellen består af kun 1 ingrediens og tilberedes i ovnen. Ingrediensliste 1 ds. kondenseret mælk Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Find et ildfast fad frem. Åben dåsen med kondenseret mælk og hæld den ud i fadet. Kom stanniol over fadet, så det er helt tæt. Kom fadet ned i den dybe bradepande, som hører med til ovnen. Kom vand rundt langs fadet, så du lavet et vandbad. Kom bradepanden med det ildfaste fad ind i ovnen. Lad det bage 1,5 time. Tag herefter fadet ud. Tjek karamellen. Den skal være blevet fast og gylden. Hvis den ikke er helt gylden endnu, så kan du give den lidt længere tid. Når den er færdig, så skrabes karamellen over i en lufttæt beholder og den opbevares på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på karamel af kondenseret mælk i ovn Lav nemt din egen karamel af kondenseret mælk i ovn! Det kræver kun 1 ingrediens og så ellers bare tålmodighed. Vi bruger den her lækre karamel som topping på desserter, på grød og meget mere. Det er den absolut nemmeste opskrift på hjemmelavet karamel og så smager den bare helt fantastisk. Karamellen laves blot på en dåse kondenseret mælk. Mælken hældes over i et ildfast fad, hvor der kommes stanniol over og så bages det i ovnen i et vandbad. Halvanden time senere, så har du den mest fantastiske, hjemmelavede karamel. Det er også den her karamel, som de bruger på Grød, som laver den populære havregrød med grovvalsede havregryn, karamel, æbletern og ristede mandler. Det har vi lavet så meget på det sidste og vi skal nok lige få skrevet en opskrift ind på grøden også. Lige en skefuld karamel på din normale grød løfter altså lige grøden til næste niveau og kan kun anbefales. LÆS OGSÅ: Se opskrifter på morgenmad her Lav karamel i ovnen Vi har førhen lavet karamel i selve dåsen eller i et brugt syltetøjsglas. Men det er altså virkelig nemt at lave karamellen i ovnen også. Den passer sig selv og så kan man også forkorte tilberedningstiden. Det er også genialt, hvis man skal lave en større portion, da man blot bruger et større fad så. Hvordan opbevares karamellen? Vi opbevarer karamellen i en lufttæt beholder på køl. Når den opbevares på køl så bliver den selvfølgelig lidt hårdere. Så skal den bruges som smørelse, så tag den ud 1 times tid før, så den kan få stuetemperatur. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.