Karryris Karryris Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på smagfulde og smukke karryris. Ris kogt med karry, som er vendt med persille og ærter inden servering. Ingrediensliste 4 dl. ris 2 spsk. smør 2 tsk. karry 1 stk. grøntsagsbouillonterning 0,5 bundt frisk persille 100 g. frosne ærter 6 dl. vand salt Fremgangsmåde Kom ris i en skål og skyl i koldt vand. Hæld vandet fra og skyl risene igen, indtil vandet er klart. Varm en gryde op. Kom smør i og lad det smelte. Tilsæt karry og lad det brænde en smule af. Tilsæt så ris. Vend godt rundt. Tilsæt vand og smuldret bouillonterning. Læg låget på. Lad vandet koge op. Når det koger, så skrues der ned til lav varme og risene småkoger under låg (vigtigt at låget ikke løftes) i 12 minutter. Sluk herefter for blusset og lad risene stå og trække under låg i yderligere 12 minutter. Hak imens persille fint. Kom frosne ærter i en si og hæld kogende vand over. Inden servering vendes ærter og persille i. Smag til med salt og server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på karryris Hvis du vil pifte dine traditionelle ris op, så kunne det måske være en idé at lave karryris. De fineste gule og smagfulde ris, som er lavet med smør, karry og bouillon. Inden servering er de desuden vendt med persille og ærter. Det er altså en nem måde at lave nogle mere spændende og smagfulde ris på. De kan serveres i stedet for de almindelige ris, men de kan også nemt udgøre en større del af en ret. Prøv eksempelvis at servere de her ris med stegt kylling eller med et spejlæg på toppen med lidt chiliolie eller sriracha. Det er simpelt, men det smager godt og er samtidig billig mad. De her gule karryris smager også godt til boller i karry, hvis du vil have dobbelt op på karry. Ellers kan de også serveres til tikka masala, butter chicken eller andre gryderetter, hvor man serverer ris til. Ved at lave risene sådan her, så får de meget mere smag og kant over sig. Det er så godt. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på tilbehør til aftensmaden her Gule ris Det er som sagt de fineste gule ris, som samtidig har masser af smag og kant over sig. De er også fine at servere til en omgang grillet kylling, som evt. er marineret i nogle spændende krydderier. Hvis vi skulle foreslå en ret, så kunne det være de her gule ris, grillet marineret kylling, en yoghurtdressing og evt. friske granatæblekerner. Dét ville altså være så lækkert og her ville de gule ris virkelig komme til deres ret. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.