Kartoffelbåde i ovn

Kartoffelbåde i ovn
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sprøde kartoffelbåde i ovn. Lav nemt en omgang ovnbagte kartofler i både i ovnen og server til aftensmaden.

Ingrediensliste

  • 1000 g. kartoffel
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Rens kartoflerne let.
  3. Skær ud i både. Skyl dem godt i koldt vand, så du får skyllet lidt af stivelsen ud.
  4. Dup dem tørre og kom dem op i en pose sammen med olie, salt og evt. friskkværnet peber. Du kan også krydre med lidt tørret timian eller oregano. Vend kartoffelbådene godt sammen med olien og krydderierne.
  5. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Placer dem i midten af ovnen. De skal have omkring 30 minutter. Vend dem undervejs med en spatel, så de bliver bagt ligeligt over det hele.
  7. Tag dem herefter ud af ovnen og kom dem evt. over i en skål.
  8. Drys evt. med ekstra salt og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på kartoffelbåde i ovn

En lækker omgang kartoffelbåde i ovn går man aldrig galt i byen med. Det er nok én af de nemmeste måder at tilberede friske kartofler på og så kan det jo serveres til stort set alt. Skal vi lave kartofler i ovn, så er det ofte sådan en portion her, som vi laver. Det er nemt og så passer de stort set sig selv i ovnen, så man kan tilberede kød eller lave en salat imens.

De her kartofler er blot renset let, skåret i både og vendt med olie, salt og peber. Man kan også sagtens vende dem i lidt tørret timian eller oregano, hvis man er til det. Men det her er bare den helt basale måde at lave kartoffelbåde i ovn på. Og det kan altså stort set ikke betale sig at købe den frosne variant, når det er så nemt at lave ud af friske kartofler.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kartofler som tilbehør her

Kartoffelbåde i ovn

Ovnbagte kartoffelbåde

Når de først er skåret ud og vendt med olie og krydderier, så placerer vi dem blot på en bageplade med bagepapir. Sørg for at sprede dem godt ud og vend dem også undervejs, imens de bliver bagt. Så får du de sprødeste ovnbagte kartoffelbåde, hvor de alle er tilberedt ligeligt.

Vi serverer gerne sådan en omgang her til en hjemmelavet burger sammen med en god dyppelse. Det kunne være en hjemmelavet aioli eller chilimayo. Så har man altså alletiders fredagsmenu, som ovenikøbet slet ikke er svær at lave.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar