Kartoffelkage

Kartoffelkage
Opskrift til stk. Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet kartoffelkage. Kartoffelkagen er en konditorkage, som består af lyse bunde, creme, flødeskum, marcipan og kakao.

Ingrediensliste

  • Bunde

  • 3 stk. æg
  • 130 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 130 g. hvedemel
  • Creme

  • 3 stk. æggeblomme
  • 30 g. majsstivelse
  • 50 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3,75 dl. sødmælk
  • Andet

  • 4 dl. piskefløde
  • 400 g. marcipan
  • 2 spsk. bagekakao
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Æg, vaniljesukker og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker.
  3. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vejes af.
  4. Sigt de tørre ingredienser igennem en fin trådsi over i den våde blanding.
  5. Vend det hele forsigtigt sammen, så der ingen klumper er.
  6. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm.
  7. Bunden bages i den forvarmet ovn i ca. 8-10 min.
  8. Tag den ud og lad køle af. Når den er afkølet, så stikkes runde bunde ud med en udstikker.

Vaniljecreme

  1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker, majsstivelse og et skvæt af mælken godt sammen i en lille tykbundet gryde.
  2. Når massen er fri for klumper, så tilsættes den resterende mælk.
  3. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” og kondens på cremen).
  4. Sæt cremen på køl i minimum 1-2 timer, så den får lov til at sætte sig.
  5. Inden brug, så piskes den op med elpisker, så den bliver helt glat uden klumper.

Samling

  1. Først samles bundene.
  2. Tag halvdelen af de udstikkede cirkler. Kom creme på. Top med en cirkel ovenpå og klem forsigtigt sammen. Fortsæt sådan med alle dine bunde.
  3. Pisk piskefløde til flødeskum. Kom i en sprøjtepose. Sprøjt flødeskum ovenpå alle kagerne, så de får noget højde.
  4. Rul marcipan så tyndt som muligt ud i lidt flormelis (pas på at den ikke klistrer fast på bordet). Brug en stor udstikker (diameter 13-14 cm.) og stik marcipanen ud.
  5. Læg forsigtigt et stykke marcipan nedover kagerne. Fold siderne ind, så kagen bliver formet som en kartoffel.
  6. Fortsæt sådan med alle kagerne. Sæt på et fad og sæt på køl.
  7. Inden servering drysses med kakaopulver i en trådsi over.

Opskrift på kartoffelkage

Kartoffelkage er jo en klassiker og en kage, som man stort set altid kan finde hos en traditionel bager. Kartoffelkagen består af lyse bunde, hvor der er lagt creme imellem. Herefter er den toppet med flødeskum og så et tyndt lag marcipan og kakao drysset udover, som skal ligne jord. Det er en klassisk kage, som bare aldrig slår fejl og den er faktisk slet ikke så svær at lave selv.

Vi har en svaghed for flødeskumskager. Server sådan én sammen med en god kop kaffe en eftermiddag, så er lykken gjort for os. Det er sådan en god “kage til kaffen”-kage, som de fleste også kan lide. Kombinationen af de lyse og luftige bunde med vaniljecreme, flødeskum og marcipan. Mums, det er bare så godt og minder også meget om en lagkage. En lille portionsanrettet lagkage. Og er der noget vi elsker, så er det altså lagkage.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på konditorkager her

Kartoffelkage

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

Nemme kartoffelkager

Her får du vores bedste opskrift på nemme kartoffelkager. En oplagt forårskage med det fineste udtryk. Det skal jo ligne kartofler og så “jord” man drysser ovenpå i form af kakaopulver. Hvis du ikke selv vil bage bunde, så kan du købe nogle færdiglavede lagkagebunde og så stikke bunde ud med en udstikker. Ellers er det også nemt at bage dem selv, men hvis man gerne vil have en hurtigere og nemmere løsning, så er det i hvert fald et godt tip.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar