Kartoffelpandekager Kartoffelpandekager Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 stk. Opskrift til 6 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nemme og lækre kartoffelpandekager, som kan bruges som madpandekager. Genailt hvis man har en rest af kartofler. Ingrediensliste 15 g. smør 300 g. kartoffel 2 stk. æg 3 dl. mælk 100 g. hvedemel 40 g. grahamsmel 0,5 tsk. salt 0,5 tsk. bagepulver Fremgangsmåde Smelt smør og køl det ned en smule. Pisk æg og mælk sammen. Vej mel, salt og bagepulver af. Pisk de våde ingredienser sammen med de tørre. Tilsæt smør og pisk det i. Skræl kartofler (vægten er angivet med skræl på) og riv kartoffel på et rivejern. Pres så meget vand ud af kartoflerne som muligt. Tilsæt kartofler til pandekagedejen. Varm en pande op og smelt lidt smør/margarine eller put lidt olie på. Hæld lidt over 1 dl. dej på panden, og drej panden så det fordeles rundt. Bag pandekagen ved middel varme til den er gylden. Vend den med en paletkniv og bag den på den anden side. Server dine pandekager med fyld. Vi serverede med kylling, dressing og forskellige grøntsager. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kartoffelpandekager Her får du en nem opskrift på kartoffelpandekager. Kartoffel pandekager, som kan bruges som madpandekager med fyld i. Vi laver dem ofte, hvis vi lige har en rest kartofler tilbage. Det har vi nemlig ofte sidst på ugen og ofte er det bare lige et par stykker. Så i stedet for at de går til spilde, så skræller vi dem, river dem på et rivejern og kommer dem i en pandekagedej. Det giver sådan nogle fluffy og lækre madpandekager, som man kan spise med fyld i. Man kunne servere dem med kylling, oksekød, en dressing og masser af grønt til. Det er noget, som både store og små elsker herhjemme. Sådan noget saml-selv mad, hvor man kan komme præcis det i, som man bedst kan lide. Det er faktisk ofte sådan nogle retter, som fungerer bedst, når man også har små børn. De her kartoffelpandekager er lavet på en simpel pandekagedej, hvor der så vendes revet kartoffel i. Sørg for at få presset så meget væske ud af kartoflerne som muligt. Ellers kan du få en meget tynd dej. Kartoflerne giver sådan en god saftighed til pandekagerne og det gør dem altså lækre som madpandekager. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter og retter med kartofler her Kartoffel pandekager med fyld Som sagt, så er de her kartoffel pandekager geniale med fyld i. Man kan spise dem med et tårn af fyld ovenpå eller man kan fylde noget fyld i, rulle dem sammen, komme dem i et fad og så bage dem i ovnen. Måske med ost over. Sådan lidt ala dem her med oksekødsfyld og cheddar. Ellers har vi også lavet en variant her med stegt kylling, en hurtig urtedressing, grønt og syltede rødløg. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.