Klatkager af havregrød til baby

Opskrift til stk. Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på klatkager af havregrød til baby. Brug havregrødsresterne og lav klatkager, som kan spises til morgenmad eller som snack.

Ingrediensliste

 • Havregrød (ca. 400 g. færdig grød)

 • 2 dl. havregryn
 • 4 dl. vand
 • Tilsæt

 • 2 stk. æg
 • 4 spsk. hvedemel

Fremgangsmåde

 1. Rør havregrød sammen med æg og hvedemel (du kan også komme lidt vaniljepulver eller ægte kanel i).
 2. Hvis dejen virker lidt for tynd, så kom lidt ekstra mel i.
 3. Varm en pande op. Kom lidt fedtstof på og fordel dejen i små klatter.
 4. Steg dem i ca. 20-30 sek. på hver side.
 5. Fortsæt sådan med alt dejen.
Bedøm denne ret

Opskrift på klatkager af havregrød til baby

Har du en rest havregrød tilbage? Så brug dem til de nemmeste klatkager af havregrød til baby. Vi står ofte med en rest havregrød efter morgenmaden. I stedet for at smide den ud, så bruger vi den til at lave klatkager. Klatkagerne er geniale som en lille hurtig snack på farten eller som en eftermiddagssnack. På den måde undgår man madspild og får tryllet resterne om og giver dem nyt liv.

Hvis du får havregrød hver dag og ikke kan samle en så stor portion rester, så gem dem for flere dage. På tredjedagen kan resterne så bruges til klatkager. Så selvom du måske kun står med en lille rest hver dag, så kan de stadig bruges. Aldrig smid resterne ud. Ellers kan en havregrødsrest også bruges i bagværk.

LÆS OGSÅ: Se alle vores babymad-opskrifter her

Klatkager af havregrød til baby

Baby-klatkager

Selvom man ved klatkager jo bruger en havregrødsrest, så kan man jo sagtens lave en portion havregrød med henblik på at bruge det til klatkager. Især hvis man gerne vil lave en stor portion. Vi ved hvor stressende det kan være at have en lille en og vi har altid benyttet os af at forberede til lang tid. Det sparer tid og gør helt sikkert hverdagen nemmere.

Hvis vi skal på farten, så kan man hurtigt pakke et par klatkager i en bøtte og så har du en nem og billig snack med. Vi har slet ikke tal på hvor mange gange sådan en klatkage eller en anden slags pandekage har reddet eftermiddagen. Det er også rart at kunne give noget, som har lidt mere gods i sig end en figenstang eller et stykke frugt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

  1. Hej,

   I en bøtte eller pose på køl. De er fine et par dage, men ellers kan de fryses ned 🙂

   Kh

Skriv en kommentar