Knækbrød med chiafrø Knækbrød med chiafrø Opskrift til 306090120 stk. Opskrift til 30 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på sprøde knækbrød med chiafrø. De er perfekte som en sund snack, til morgenmad eller som tilbehør til tapasbordet. Ingrediensliste 2 dl. vand 1 dl. olivenolie 1 tsk. salt 1 dl. havregryn 0,5 dl. chiafrø 1 dl. sesamfrø 1 dl. solsikkekerner 0,5 dl. hørfrø 180 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver Fremgangsmåde Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Lad det herefter stå og trække 5-10 minutter. Hvis dejen virker for tør, så tilsæt lidt ekstra vand. Læg et stykke bagepapir på bordet. Hæld 2/3 del af dejen ud på bagepapiret. Tag et nyt stykke bagepapir og placer det ovenpå. Brug først hænderne til et fordele dejen rundt. Den sidste 1/3 af dejen hælder du ud på et andet stykke bagepapir.Mængden af dejen passer til ca. 1,5 badeplade alt efter hvor tynde du vil have dem. Brug herefter en kagerulle til at rulle dejen tyndt ud. Fjern bagepapiret. Brug en pizzaskærer til at skære dine knækbrød ud. Du kan evt. også skære kanter fra som ikke blev så lige. Bages først i 15 minutter ved 180 grader varmluft. Efter de 15 minutter er gået, så tager du bagepladen ud og vender den (dette er især vigtigt, hvis din ovn bager ujævnt). Lag dem bage videre i ca. 10-15 minutter, men begynd at holde øje med dem efter 5 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Når de har fået en let gylden farve på toppen, så er de færdige. Tag bagepladen ud af ovnen og lad dine knækbrød køle helt af. Når de er kolde, så kan du brække dem fra hinanden. Opbevar dem i en lufttæt beholder (evt. en kagedåse). De kan holde sig i ca. 1 måned. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hjemmelavet knækbrød med chiafrø Her får du en super lækker opskrift på hjemmelavet knækbrød med chiafrø. Vi elsker at have knækbrød på lager, da det er nemt og hurtigt, hvis man er lidt småsulten. De her er med chiafrø og en masse andre kerner. De mætter rigtig godt og så er de super nemme at lave. Knækbrød er en nem og hurtig måde at få lidt ekstra frø og kerner ind i hverdagen. Vi bruger en blanding af det vi har. Denne gang blev det chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og sesamfrø. Desuden er der også havregryn i, så det bliver næsten ikke sundere. LÆS OGSÅ: Rabarbersnitter Knækbrød til madpakken Vi elsker at lave en portion hjemmelavet knækbrød med chiafrø til madpakken. De mætter godt og er en super måde at få lidt ekstra korn og frø ind i kosten. Spis dem som de er eller spis dem med humus, hjemmelavet nutella eller lidt smør. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej 😊 Jeg vil vildt gerne afprøve jeres opskrift på knækbrød, men jeg kan ikke tåle hørfrø. Kan de erstattes med noget andet? Mvh Sabine Svar