Kødboller i svampesauce med kartoffelmos

Kødboller i svampesauce med kartoffelmos
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på kødboller i svampesauce med cremet kartoffelmos til. Nem aftensmad med hakket svinekød.

Ingrediensliste

  • Kødboller i svampesauce

  • 1 stk. løg
  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 3 spsk. havregryn
  • salt/peber
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g. champignon
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 50 g. parmesan
  • Kartoffelmos

  • 1500 g. kartoffel
  • 30 g. smør
  • 2 dl. mælk
  • 2 tsk. salt
  • Andet

  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Kartoffelmos

  1. Skræl kartofler.
  2. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring dem i kog og kog dem indtil de er møre. Bemærk at der ikke skal salt i vandet.
  3. Når de er kogt drænes de for vand og kommes over i en skål.
  4. Her piskes de med smør, salt og mælk til en luftig mos med en elpisker.
  5. Smag til med salt.

Kødboller i svampesauce

  1. Løg hakkes meget fint eller blendes i en minihakker.
  2. Kom herefter løg, hakket svinekød, æg, mælk, havregryn og salt/peber i en skål og rør det godt sammen til en ensartet fars. Vi bruger vores røremaskine og k-spaden, så er det lynhurtigt at røre farsen sammen.
  3. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt ekstra mælk. Form til kødboller og placer evt. på et skærebræt eller et stykke bagepapir.
  4. Nu til saucen. Hak løg og hvidløg fint. Rens champignon og skær i skiver.
  5. Varm en pande op med fedtstof. Start med at stege kødbollerne, så de får farve over det hele. Tag dem herefter fra på en tallerken.
  6. Sæt panden tilbage på blusset og tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof, hvis nødvendigt.
  7. Kom så løg, hvidløg og champignon på. Lad det sautere et minuts tid.
  8. Kom så hvidvin på og lad det koge en smule ind, så alkoholen fordamper.
  9. Tilsæt så smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden) og madlavningsfløde på. Rør det hele godt sammen.
  10. Kom kødbollerne tilbage på panden og skru ned for blusset. Lad saucen og kødbollerne simre ved middel varme i ca. 15 minutter.
  11. Riv parmesan fint.
  12. Kom til sidst parmesan i saucen. Rør det godt ud og smag til sidst til med salt/peber.
  13. Server med kartoffelmosen til.
Bedøm denne ret

Opskrift på kødboller i svampesauce med kartoffelmos

Nem opskrift på en omgang kødboller i svampesauce serveret med kartoffelmos. Den her ret er hurtigt blevet en ny hverdagsfavorit blandt store og små. Efter vi har fået børn, så får vi meget hakket kød. Man kan nemlig lave mange børnevenlige retter med hakket kød og især hakket svinekød. Derfor besluttede vi os for at lave flere opskrifter på aftensmad med hakket svinekød, da vi ellers havde en tendens til at spise enten frikadeller eller boller i karry. Det er der kommet den her opskrift og marry me kødboller ud af. To nye favoritter, som passer ind i en travl hverdag, hvor aftensmaden også gerne må være børnevenlig.

Den her opskrift på kødboller i champignonsauce er så nem at lave. Det er blot kødboller, som steges af på en pande. Herefter laves saucen og kødbollerne lægges tilbage i saucen. Vi serverer med kartoffelmos til, men du kan også servere med bagte kartofler, almindelige kogte kartofler, ris eller bulgur til.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med hakket svinekød her

Kødboller i svampesauce med kartoffelmos

Kødboller i champignonsauce

Det er som sagt bare en omgang kødboller i champignonsauce. Vi laver ofte retter som det her, hvor man har kød og sauce i én. Kødbollerne får masser af smag fra saucen og man har mindre opvask, da det hele laves på samme pande. De her kødboller er lavet med hakket svinekød, men du kan også sagtens lave dem med hakket kylling, hvis du er mere til det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Hejsa
    Er det gået lidt stærkt med at lægge opskriften op 😉 du har da vidst glemt de soltørede tomater i ingrediens listen…

Skriv en kommentar