Farsbrød

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet farsbrød med bacon lavet i ovn. Server farsbrødet med bagte kartofler, sauce og evt. en god salat.

Ingrediensliste

 • 1 stk. løg
 • 2 fed hvidløg
 • 400 g. hakket svinekød
 • 1 æg
 • 1 tsk. tørret timian
 • 1 spsk. hvedemel
 • salt/peber
 • 0,5 dl. vand
 • 1 stk. svinebouillonterning
 • 1 pk. bacon i skiver

Fremgangsmåde

 1. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 2. Riv løg og hvidløg fint på et rivejern.
 3. Bland fars med krydderier, æg, hvedemel, løg og hvidløg.
 4. Kog lidt vand og opløs bouillonterningen deri. Bland det i farsen, når det er nedkølet en smule.
 5. Smør et fad med fedtstof og form farsen til et farsbrød.
 6. Læg baconskiver henover og bag det i ovnen i ca. 30-40 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på farsbrød

Et lækkert farsbrød af svinekød med bacon bagt i ovn. Sådan en omgang skal man på ingen måde undervurdere! Det er simpel og lækker mad, som passer sig selv i ovnen. Imens det er i ovnen, så kan man få ryddet op i køkkenet, dækket bord eller måske endda lige nå at lægge lidt vasketøj sammen.

Derfor bør alle have et klassisk farsbrød i baghovedet, når de planlægger ugens menu. Det er nemlig en perfekt søndagsmenu til de søndage, hvor det hele gerne må godt lidt langsomt og man gerne vil slutte weekenden af med et hyggeligt måltid.

Dette farsbrød er lavet på en simpel svinekødsfars med æg, mælk, mel samt krydderier. Det bliver herefter formet og lagt i et ildfast fad og så bliver det dækket med bacon. Dertil laver vi gerne nogle lækre, bagte kartofler og evt. en grøn salat.

LÆS OGSÅ: Indbagt mørbrad

Farsbrød Farsbrød

Farsbrød i ovn

Som sagt, så er det gode ved sådan et spændende farsbrød, at det bliver bagt i ovn. Det passer derfor sig selv mere eller mindre. Der er desuden minimal forberedelsestid, hvilket vi også elsker.

Vi har svøbt det i bacon, men du kan også sagtens svøbe det i skiver af serranoskinke. Så får du også et lækkert resultat, hvor du også får et lidt mere fedtfattigt alternativ til baconen.

Farsbrød

Hvad vil I servere til farsbrødet?
Sådan en omgang bagte timiankartofler ville ikke være dårligt dertil. Derudover ville en simpel spidskålssalat med æble også gøre sig godt til det. Begge dele er nemt at lave og kræver ikke mange ingredienser.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar