Koldrøget laks med dildcreme og rugbrødschips Koldrøget laks med dildcreme og rugbrødschips Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på et lækkert fad med koldrøget laks med dildcreme og rugbrødschips. En god og nem forret eller ret til julefrokosten. Ingrediensliste Dild-creme 1 stk. æg 2 dl. raps- eller solsikkeolie 2 tsk. hvidvinseddike 1 tsk. sød sennep 0,5 bundt frisk dild salt/peber Andet 400 g. røget laks 40 g. rugbrødschips 50 g. tørrede tranebær 0,5 bundt karse 0,25 bundt frisk dild Fremgangsmåde Start med at lave dildmayo. Put alle ingredienserne op i et højt glas undtagen dild (som ofte hører med til stavblender). Sæt din stavblender ned i glasset, så den rører bunden. Tænd og blend imens du holder blenderen ned mod bunden. Du kan herefter hurtigt se, at den begynder at tykne og ændre farve. Begynd herefter at bevæge stavblenderen op og ned, indtil du får en tyk konsistens. Smag til sidst til med salt/peber og evt. lidt mere sennep. Hak dild fint og vend i. Skær laksen i tynde strimler. Find et fad og fordel laksen herpå. Fordel dernæst dildmayo, tørrede tranebær og rugbrødschips. Slut af med karse og frisk dild. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på koldrøget laks med dildcreme og rugbrødschips Den fineste anretning med koldrøget laks med dildcreme og sprøde rugbrødschips. Nu er vi i december og det er tiden for julefrokoster og nytåret nærmer sig også med hastige skridt. Derfor vil vi lige slå et skud for den her lækre og nemme forret med laks, dildcreme og sprøde rugbrødschips. Server med noget lækkert lunt brød til, så har du altså en virkelig nem forret til nytår eller lille anretning til julefrokosten. Vi køber blot en god koldrøget laks, som så skæres ud i skiver. Den anrettes på fad med en hjemmelavet dildcreme og sprøde rugbrødschips og tranebær. En dejlig kombination, som plejer at falde i god jord hos de fleste. Det er også en nem forret, som ikke kræver meget forberedelse. Man kan også gøre det endnu nemmere for sig selv ved at bruge en færdiglavet mayonnaise, som blandes med dild og også bruge færdiglavede rugbrødschips. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på forretter med laks her Forret med laks Det her er vores bud på en nem forret med laks. Man kan også tilføje rejer til retten, hvis du vil have mere fylde til retten. Men det bliver virkelig den fineste anretning med laksen, som komplimenteres af den fede dildcreme og de sprøde rugbrødschips. Prikken over i’et er de friske krydderurter, som lige løfter retten smagsmæssigt. Det her er i hvert fald altid en sikker vinder, hvis vi skal have gæster og skal lave en hurtig forret med laks med få ingredienser. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.