Koteletter i fad med porrer og spinat

Koteletter i fad med porrer og spinat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på koteletter i fad med porrer, spinat og chorizo. Det hele er bagt i ovnen i en smagfuld tomatflødesauce.

Ingrediensliste

  • 400 g. svinekoteletter
  • 2 stk. porre
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 60 g. frisk spinat
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. paprika
  • Tilbehør

  • 80 g. chorizo
  • 320 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Krydr svinekoteletter med salt og peber på begge sider. Sæt til side.
  2. Hak hvidløg fint.
  3. Rens porrer og skær i skiver. Skær peberfrugt i strimler. Skyl spinat.
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  5. Varm en pande op med lidt smør eller olie.
  6. Tilsæt koteletterne til panden og lad dem stege ca. 1 minut på hver side, så de blot lige får en fin stegeskorpe.
  7. Tag dem af panden og placer dem i et ildfast fad.
  8. Sæt panden tilbage på varmen og tilsæt lidt mere olie.
  9. Tilsæt hvidløg, peberfrugt, spinat og porrer til panden. Lad det hele sautere et par minutter, så grøntsagerne får lidt farve.
  10. Tag panden af varmen og fordel grøntsagerne oven på koteletterne.
  11. Til panden tilsættes nu tomatpure, hakkede tomater, madlavningsfløde, oregano og paprika. Lad det få et lille opkog og fordel herefter saucen udover koteletterne og grøntsagerne.
  12. Sæt fadet i den forvarmede ovn (200 grader varmluft) i ca. 25 minutter.
  13. Imens fadet er i ovnen, så kan du gøre dine ris og chorizo klar.
  14. Sæt ris over efter pakkens anvisning.
  15. Skær chorizo ud i små stykker.
  16. Varm en pande op med lidt olie.
  17. Steg chorizo på panden til det bliver sprødt og får lidt farve. Tag det af panden og sæt til side.
  18. Når de 25 minutter er gået, så tager du fadet med koteletterne ud.
  19. Drys den sprøde chorizo på toppen og server dine koteletter i fad med kogte ris.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på koteletter i fad med porrer og spinat

Her får du en nem og lækker opskrift på koteletter i fad med porrer, spinat og chorizo. Det hele er vendt i en lækker tomatflødesauce med paprika i. Koteletter i fad er nem aftensmad, da det passer sig selv i ovnen. Du kan servere retten med kogte kartofler, kartoffelmos, ris eller hvis det skal være lidt sundere, blomkålsris.

Vi har som sagt brugt porrer og spinat, men der er også hvidløg og peberfrugt i. Det er også en ret, hvor det er nemt at få brugt lidt grøntsagsrester. Det ville nemlig også være super lækkert med eksempelvis squash, aubergine eller gulerødder skåret i skiver. Husk blot at svitse det af inden.

LÆS OGSÅ: Hakkebøffer i fad i pikant sauce

Koteletter i fad med porrer og spinat Koteletter i fad med porrer og spinat

Verdens bedste koteletter i fad

Vi elsker den her måde at tilberede svinekoteletter på, da det er en nem og lækker måde. Du undgår også at få helt tørre koteletter, da de ligger i en cremet og lækker sauce. Den sprøde chorizo på toppen er lige prikken over i’et. Du kan dog sagtens udskifte den med bacon eller serranoskinke, hvis du er mere til det.

Koteletter i fad med porrer og spinat svinekoteletter i fad

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Ja, du kan som sagt nemt udskifte nogle af grøntsagerne. Squash, aubergine, gulerødder, bønner, ærter eller majs ville også smage rigtig lækkert i retten. Top også gerne med lidt friske krydderurter, da det også giver en frisk smag til retten.

Kan retten fryses?

Ja du kan godt fryse eventuelle rester af retten. Vi plejer at lade den køle helt af, hvorefter vi pakker den ned i enten plastikposer eller små bøtter. Så er det nemt at tage op til frokost eller som en nem aftensmad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar