Kransekage med nougat Kransekage med nougat Opskrift til 12243648 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på kransekage med nougat. Nemme hjemmelavede kransekagestykker med nougat, chokolade og glasur. Ingrediensliste 500 g. marcipan 150 g. flormelis 1 stk. æggehvide 100 g. nougat Pynt 100 g. mørk chokolade 150 g. flormelis 1 stk. æggehvide Fremgangsmåde Ælt marcipan sammen med flormelis og æggehvide, indtil du har en ensartet dej. Vej klumper af på ca. 55 g. stykket. Tril dem til små pølser. Hvis dejen er lidt klistret, så kan du putte flormelis på hænderne, så er det lidt nemmere at forme dem. Placer pølserne på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær et snit langs pølserne og skub åbningerne til side. Skær nougat ud i tynde strimler, som du kan presse ned i åbningen. Placer nougat i åbningen. Luk marcipanen til rundt om og form pølsen, så den bliver trekantet på toppen. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Bag kransekagen i midten af ovnen i ca. 10-15 minutter. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Når de er let gyldne, så tages de ud. Lad dem afkøle helt. Du kan evt. skære enderne af, hvis du gerne vil have, at man kan se nougaten indeni. Smelt mørk chokolade over vandbad. Dyp bunden af kransekagen i chokoladen. Stil dem tilbage på bagepladen med bagepapir, så de kan stivne. Sæt dem evt. et køligt sted, når du er færdig. Rør glasur sammen af flormelis og æggehvide. Glasuren skal være ret tyk, fordi så undgår du, at den glider af, når den sprøjtes på. Put glasuren op i en plastikpose eller plastiksprøjtepose. Klip et meget lille hul i enden. Sprøjt glasuren op og ned af kransekagen på begge sider. Lad kransekagen stå og tørre, så glasuren kan sætte sig. Når den har sat sig, så kan du flytte kransekagen over på noget andet. Du kan også sagtens fryse den ned (det bliver den faktisk kun bedre af). Frys den evt. ned i en bøtte eller bakke. Undgå, at de kommer til at ligge oven på hinanden, da glasuren kan blive ødelagt. Hvis du ikke fryser kransekagen, så opbevar den et køligt sted. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kransekage med nougat Her får du opskriften på kransekage med nougat. Hjemmelavede kransekagestykker med en midte af blød nougat. Derudover er de dyppet i chokolade og pyntet med glasur på toppen. Kransekage kan nydes året rundt, men især ved lejligheder som nytår, til fejringer og fødselsdage. Det er faktisk meget simpelt og nemt at lave hjemmelavet kransekage. Selve kransekagen består blot af marcipan, æg og flormelis. Hertil bliver der så tilføjet en midte af nougat. LÆS OGSÅ: Kransekagetårn Hjemmelavede kransekagestykker med nougat Det her hjemmelavet kransekage kan man også sagtens lave i god tid. Det gode ved dem er nemlig, at man sagtens kan fryse det ned. Faktisk bliver det kun bedre af at have været en tur i fryseren. Hvis du skal bruge kransekagen til nytår, så kan du derfor sagtens lave det i god tid og så blot fryse det ned. Det er dejligt, hvis man har travlt op til nytår og i juletiden, som mange jo har. De her kransekagestykker er lidt ekstravagante eftersom der er tilføjet nougat til midten. Man kan ogå sagtens udelade nougat og så blot lave kransekagestænger uden. Det har vi en helt specifik opskrift på lige her, hvis det er. Skal det derimod være ekstra luksuriøst og fint, så kan vi anbefale dig at lave dit helt eget kransekagetårn. Det er lidt mere tidskrævende og du får en masse kransekage. Til gengæld er det også super fint og perfekt til nytår. Det vil uden tvivl pifte enhver nytårsaften lidt ekstra op. Følg også med på de sociale medier Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.