Tilmeld nyhedsbrev

Kransekagetårn

kransekagetårn

Kransekagetårn

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på kransekagetårn, som er lige så godt, som det man køber ved bageren. Det er faktisk super nemt at lave selv og så er det billigt!

Ingrediensliste

  • 400 g. marcipan
  • 175 g. sukker
  • 1 æggehvide

Glasur

  • 1 æggehvide
  • 150 g. flormelis

Pynt

  • 50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

Kransekage

  1. Ælt marcipan sammen med sukker og æggehvide, indtil du har en ensartet dej.
  2. Del herefter dejen i to lige store dele.
  3. Du ruller herefter hver dej ud, så de er 60 cm. lange og ca. 2 cm. i diameter.
  4. Den ene pølse skærer du i 12, 21 og 24 cm.
  5. Den anden skærer du i 15, 18 og 27 cm.
  6. Der vil være et lille stykke tilovers, som skal formes til toppen.
  7. Saml alle pølserne, så enderne rører hinanden.
  8. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  10. Bag kransekagen i ca. 10-13 minutter, alt efter din ovs styrke.
  11. Hold øje (især med det lille top stykke) efter 7-8 minutter. Tag det evt. ud, hvis det får farve før de andre stykker.
  12. Lad kransekagestykkerne køle helt af, inden de pyntes med glasur.

Glasur

  1. Placer flormelis i en skål.
  2. Hav æggehvide i en anden skål.
  3. Tag først 3-4 tsk. æggehvide og put over i skålen med flormelis. Pisk det godt sammen.
  4. Bliv ved med at tilsætte æggehvide, indtil du har en fast glasur, som ikke løber.
  5. Hvis du kommer til at tilsætte for meget æggehvide, så tilsætter du blot lidt mere flormelis.
  6. Hæld glasuren op i en sprøjtepose eller en plastikpose og klip et lille hul i enden.
  7. Dekorer kransekagen med buer, som går nedover kanten.
  8. Lad glasuren størkne.

Samling

  1. Når kransekagen skal samles, så smeltes chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
  2. Placer først det nederste stykke på en tallerken. Herefter smører du bunden på det næste stykke med chokolade og placerer stykket ovenpå det nederste stykke.
  3. Sådan fortsætter du, indtil du når til toppen.
  4. Lad chokoladen størkne og voila, så er dit kransekagetårn færdigt.
  5. Du kan sagtens fryse det ned. Det bliver det faktisk kun bedre af.

Bedøm denne ret

En nem opskrift på kransekagetårn til nytårsaften

Her får du en super let opskrift på hjemmelavet kransekagetårn, som selvfølgelig hører nytårsaften til. I stedet for at gå ud og bruge masser af penge på kransekage, så er det faktisk super nemt at lave selv! Måske du i forvejen også har rester af marcipan fra julebagningen. Så er det faktisk win-win at lave sit eget! Man får brugt marcipanresterne og så er det er hyggeligt lille projekt.

LÆS OGSÅ: Kransekagetoppe

kransekagetårn kransekagetårn

kransekagetårn

Følg også med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende opskrifter og inspiration op

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven