Kulmule med sommergrønt og hvidvinssauce

Kulmule med sommergrønt og hvidvinssauce
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den lækreste omgang kulmule med sommergrønt og en sauce lavet på hvidvin og fløde. En lækker måde at tilberede kulmule på.

Ingrediensliste

  • 4 stk. kulmule
  • 2 spsk. smør
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g. gulerod
  • 1 stk. squash
  • 1 dl. hvidvin
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød
  • 5 dl. piskefløde
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • salt/peber
  • 1 bundt frisk dild
  • 0,5 stk. citron
  • 100 g. friske ærter
  • Tilbehør

  • 1200 g. små kartofler med skræl
  • 0,5 stk. citron

Fremgangsmåde

  1. Rens kartofler, men lad gerne skrællen blive på.
  2. Put kartoflerne i en gryde og dæk med vand samt tilsæt salt.
  3. Bring kartoflerne i kog.
  4. Når vandet koger, så skruer du en smule ned for blusset. Lad dem stå og småsimre i 15-20 minutter (alt efter størrelsen og kartoffelsorten).
  5. Imens de koger, så gøres kulmulen klar. Skær evt. ud i passende fileter, hvis de er ret store.
  6. Snit løg fint. Hak hvidløg eller pres i hvidløgspresser.
  7. Skræl gulerødder og skær i små tern. Skær squash i små tern.
  8. Bælg ærterne og sæt til side (du kan også bruge frosne ærter).
  9. Varm en gryde op med smør. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter.
  10. Tilsæt så squash og gulerødder. Lad sautere et par minutter.
  11. Tilsæt hvidvin. Lad det koge ind, så alkohol for damper.
  12. Tilsæt stødt muskatnød, piskefløde og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden). Lad det hele simre ved middel varme.
  13. Hak dild fint og tilsæt til saucen. Smag saucen til med salt/peber.
  14. Tjek om kartoflerne er færdigkogte ved at prikke i kartoflerne med en gaffel eller en kødnål. Når den kan gå igennem uden modstand, så er de færdige. Tjek også altid de største kartofler i gryden.
  15. Tag gryden af varmen og hæld vandet fra. Sæt kort gryden tilbage på blusset og lad dem dampe af.
  16. Skru ned for saucen, så den står og simrer lige under kogepunktet.
  17. Tilsæt kulmulefileter til saucen og sørg for, at de er dækket helt af saucen.
  18. Lad dem pochere i 3-4 minutter alt efter størrelse. Tjek om fisken er færdig med en kødnål. Hvis du ikke møder modstand, så er den klar. Tilsæt lige inden servering de friskbælgede ærter.
  19. Server kulmule med de kogte kartofler, saucen og en citronbåd.
Bedøm denne ret

Opskrift på kulmule med sommergrønt og hvidvinssauce

Her får du opskriften på en lækker omgang kulmule med sommergrønt og hvidvinssauce med små kogte kartofler. En nem opskrift med kulmulefilet, som passer perfekt til sol og sommer. Hvis du mangler lidt inspiration til hvad man kan lave med kulmule, så er du kommet til det rette sted. Det her er nemlig en af de bedste måder at lave kulmulefilet på. Simpelt, kræver få ingredienser og så smager det bare SÅ godt.

Vi elsker hvid fisk i sådan en hvidvinssauce. Det klæder fisken og er samtidig nemt at lave. Og ja, der skal bruges piskefløde, så bliver det altså bedst. Det giver en fed og smagfuld sauce, som komplimenterer det sommergrønne så fint. Vi har brugt gulerødder, squash og ærter, som jo bare er en rigtig god sommerkombination.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med fisk her

Kulmule med sommergrønt og hvidvinssauce

Kulmulefilet på pande

Det er nemt at tilberede kulmulefilet på pande. Vi steger den ikke direkte på panden, men pocherer den derimod i selve saucen. Pochering er en nænsom måde at tilberede fisk på og en af vores yndlings måder at gøre det på. Du får et delikat stykke hvid fisk, som nærmest smelter på tungen. Så ved man altså bare, at det er et godt stykke fisk.

Kulmule er ikke altid noget, som du kan finde i dit lokale supermarked. Det er sæsonpræget og man finder det oftest om sommeren og gerne sensommeren. Vi henter det hos vores lokale fiskebil, hvor man kan få det lækreste friske fisk. Det kan vi kun anbefale at gøre engang i mellem. Det gør det altså en del nemmere at få fisk på menuen et par gange om ugen.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar