Laks med kartoffelgratin og salat

Laks med kartoffelgratin og salat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

35 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på laks med kartoffelgratin og sommer salat. En opskrift på laksefilet med tilbehør til.

Ingrediensliste

  • Kartoffelgratin

  • 1000 g. kartoffel
  • 1 stk. løg
  • 3 dl. sødmælk
  • 1,5 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • 100 g. revet mozzarella
  • Stegt laks

  • 4 stk. laksefilet
  • salt/peber
  • 4 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. citron
  • Sommersalat med mango

  • 1 stk. mango
  • 0,5 stk. agurk
  • 30 g. blandet salat
  • 1 stk. avocado
  • 0,25 bundt forårsløg
  • 250 g. jordbær
  • 100 g. fetaost
  • 30 g. pinjekerner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 0,5 spsk. akaciehonning
  • salt/peber

Fremgangsmåde

Kartoffelgratin

  1. Skræl kartofler og skær i tynde skiver. Skær også løg i tynde skiver.
  2. Læg kartofler og løg i et smurt ildfast fad.
  3. Pisk mælk, fløde, stødt muskatnød, salt og peber sammen i en skål eller kande. Hæld det udover kartoflerne.
  4. Kom stanniol over fadet og sæt det ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Giv det 30 minutter.
  5. Tag herefter fadet ud. Fjern stanniol og drys med revet ost.
  6. Giv kartoflerne yderligere 20-30 minutter eller til de er møre. Du kan tjekke dem ved at stikke en kødnål eller lignende ned i. De skal være bløde og kødnålen skal nemt smutte igennem.
  7. Tag herefter kartofler ud.
  8. Lad dem trække 5-10 minutter inden servering (meget vigtigt, da de ellers vil virke meget våde).

Salat og laks

  1. Skræl mango. Skær udenom stenen og skær mangoen i tern.
  2. Halver avocado. Fjern stenen og brug en stor ske til at skrabe avocadoen ud. Skær i tern.
  3. Snit forårsløg fint. Halver agurk og skrab de våde kerner ud med en teske. Skær i skiver.
  4. Skyl salat og skær jordbær ud i kvarte.
  5. Varm en pande op uden fedtstof. Kom pinjekerner på. Ryst panden jævnligt, indtil de har fået farve og begynder at dufte nøddeagtige. Tag dem så af panden.
  6. Hvis du bruger feta i blok, så skæres den ud i små tern.
  7. Kom de resterende ingredienser til dressingen op i et lille bæger med låg (evt. et gammelt marmeladeglas) og ryst det godt sammen, så dressingen tykner en smule.
  8. Anret alle elementerne i et fad. Fordel til sidst ristede pinjekerner og dressingen udover.
  9. Dub laksefileterne tørre med køkkenrulle.
  10. Krydr dem med groft salt og friskkværnet peber.
  11. Varm en pande op med olie.
  12. Kom skindsiden nedad og steg i ca. 3-4 minutter. Hvis fileterne er meget tykke, så kan det være, at de skal have lidt længere.
  13. Skru lidt ned for temperaturen. Vend laksen og steg yderligere 3-4 minutter til det er gennemstegt.
  14. Kom evt. lidt frisk citronsaft udover.
  15. Server laksen med kartoffelgratin og salat.
Bedøm denne ret

Opskrift på laks med kartoffelgratin og salat

Skal den stå på en lækker sommermenu med laks, så skal du lave den her omgang laks med kartoffelgratin og salat. Nem aftensmad med laksefilet, som steges på panden. Dertil har vi lavet en cremet kartoffelgratin og en hurtig sommersalat med jordbær og mango. Sådan noget mad her spiser vi så meget af i løbet af de solrige måneder. Det smager fantastisk og er slet ikke svært at lave. Er det en meget varm dag, så kunne vi også godt finde på at bytte kartoffelgratinen ud med en omgang kartoffelsalat eller kold bulgursalat. Når der er varmt, så har man sjældent lyst til varm mad.

Vi købte et par flotte laksefileter ved den lokale fiskehandler og tryllede dem om til en gang stegt laks på pande. Når man får fat i et par gode laksefileter, så skal man egentlig ikke gøre så meget ved dem for, at det bliver lækkert. Laks stegt på pande med salt, peber og lidt frisk citronsaft, så kræver de ikke mere.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på aftensmad

Laks med kartoffelgratin og salat

Laks med kartofler og salat

Vi laver ofte laks med kartofler og salat. Den her gang var det lige med kartoffelgratin, men som sagt, så kunne det også være med en kartoffelsalat eller blot nye danske kartofler, som koges. Prøv at koge nye kartofler og vend dem med en omgang frisk persille, som hakkes fint. Det er drønlækkert! Når man laver kartoffelgratin, så får man derimod både sauce og kartofler i ét. Så det er også bare så godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar