Tilmeld nyhedsbrev

Macarons med hindbær og hvid chokolade

Macarons med hindbær og hvid chokolade

Macarons med hindbær og hvid chokolade

Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

35 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de lækre, franske kager, Macarons. Der findes et hav af opskrifter og kombinationer på de små fine kager, hvilket gør dem så specielle. Man kan nemlig bruge lige præcis den kombination, som man bedst kan lide.

Ingrediensliste

  • 95 g. mandler
  • 100 g. flormelis
  • 1/2 tsk. rød frugtfarve
  • 80 g. æggehvider
  • 30 ml. vand
  • 100 g. sukker
  • 25 ml. hindbærpure
  • 40 ml. fløde
  • 100 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

1. Blend mandler og flormelis i en foodprocessor eller minihakker, indtil det er blevet til “mel”.
2. I to skåle fordeles æggehviderne, så der er 40 g. i hver skål.
3. I den ene skål tilsættes din blanding af mandler og flormelis. Tilsæt også et par dråber frugtfarve. Rør det hele rundt, så du får en ensartet masse.
4. Nu skal du lave en sukkerlage. Vand og sukker kommes i en lille gryde. Opvarmes herefter ved svag varme på komfuret. Sukkerlagen skal have en temperatur på 118 grader. Tag din sukkerlage af komfuret, når den når de 114-115 grader.
5. Begynd at piske dine æggehvider stive med en håndmikser eller i en røremaskine.
6. Tilsæt langsomt din sukkerlage, imens der piskes. Pisk det hele indtil du får en glat marengs, som danner bløde toppe.
7. Fold forsigtigt din marengs sammen med blandingen med mandler, æggehvider, flormelis og frugtfarve. Bliv ved med at folde massen sammen, indtil du har en ensartet masse, som begynder at tykne. Det tager 5-10 min. Dette er meget vigtigt, for ellers får de ikke så nemt ved at danne sig en ”hinde”. Dejen skal være så tyk, at dejen ikke flyder ud når man hælder med skeen.
8. Gør en sprøjtepose klar med en rund tyl (kan også godt gøres uden tyl, men de bliver flottere med en tyl).
9. Beklæd to bageplader med bagepapir.
10. Sprøjt små cirkler ud på bagepapiret, med cirka 1 cm. i mellemrum, så de ikke flyder sammen.
11. Når du har sprøjtet alle sammen ud, bank da let bagepladerne mod bordpladen, så du får slået eventuelle luftbobler ud.
12. Lad dine macaronsbunde “tørre” på bordet i 1 time. Dette gøres for at sikre, at de får de såkaldte “fødder”, når de bages.
13. Imens dine bunde tørrer, så er det tid til at lave din hindbærcreme, som skal sprøjtes i midten.
14. Varm en lille håndfuld hindbær op i en lille gryde med 1 spsk. vand. Si hindbærrene, så du får sorteret kernerne fra.
15. Over vandbad placeres en skål med fløde, hakket hvid chokolade og 25 ml. af din hindbærpure. Lad det hele smelte sammen til en ensartet masse.
16. Tag den af varmen og sæt den i fryseren, så den kan sætte sig.
17. Når dine bunde har tørret i en 1 time, tænd ovnen på 145 grader varmluft.
18. Bag dine bunde, én plade af gangen i cirka 10-12 min.
19. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt på bagepladen.
20. Når de er kolde, så samles de. Put din creme op i en sprøjtepose. Saml to bunde ved et lægge en klat af cremen i midten og samle dem som en sandwich.
21. Macarons er bedst, hvis de får lov at stå et par dage i køleskabet, så de får lov til at “smelte” sammen.
22. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Bedøm denne ret

Macarons med hindbær og hvid chokolade

Macarons med hindbær, en af de fineste små franske specialiteter. Det er en form for småkage men alligevel også en kage, de er vel en form for petit fours. Men de smager i hvert fald godt og er faktisk ikke så svære at lave. Der er bare nogle forholdsregler, som man skal være klar over og som man skal følge. Eksempelvis er tørretiden for dem meget vigtig, da det er altafgørende for om de får den såkaldte lille ”fod” på sig eller ej. Selve bundene er lavet af italiensk marengs og så kan man putte det fyld i, som man har lyst. Vi har lavet en lyserød creme af hindbær og hvid chokolade, hvilket er en smagfuld kombination. Vi bruger de fine macarons som lidt sødt til kaffen eller til at pynte større kager, f.eks. den populære talkage.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

Macarons med hindbær og hvid chokolade

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven