Mandarinkage

Mandarinkage
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en saftig mandarinkage med den lækreste creme på toppen. Den her kage med citrusfrugt er perfekt til kaffen.

Ingrediensliste

  • Mandarinkage

  • 2 stk. mandarin
  • 150 g. mandler
  • 2 stk. æg
  • 130 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 50 g. hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • Topping

  • 1 dl. piskefløde
  • 100 g. mascarpone
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. flormelis
  • 0,5 stk. økologisk appelsin

Fremgangsmåde

  1. Læg mandariner i en gryde med vand.
  2. Kog mandariner indtil de er helt bløde. De skal cirka koge i 35-40 minutter. Tag gryden af.
  3. Hæld vandet fra og lad dem afkøle.
  4. Imens de afkøler, så blendes mandler til mandelmel i en blender eller foodprocessor. Du kan også bruge færdiglavet mandelmel.
  5. Når mandarinerne er afkølet blendes (med skræl) de i en blender eller foodprocessor til en ensartet masse.
  6. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  7. Tag mandarinmassen op i en skål.
  8. I en anden skål piskes æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Det tager cirka 3-4 minutter.
  9. Tilsæt mandarinpuréen og vend herefter olie, hvedemel, bagepulver og blendede mandler i.
  10. Smør en springform (Ø20) med smør.
  11. Kom dejen i springformen.
  12. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 35-40 minutter. Når du kan sætte en tandstik, kødnål eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej på, så er kagen færdig.
  13. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  14. Imens kagen køler af, så kan du lave cremen.
  15. Put mascarpone, fløde, flormelis og vaniljesukker i en skål. Pisk med en elpisker til du har en ensartet og tyk creme.
  16. Smør cremen på den afkølede kage.
  17. Riv skallen af en økologisk appelsin og top med det på toppen.
  18. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

 

Bedøm denne ret

Opskrift på mandarinkage med creme

En virkelig nem opskrift på en simpel og lækker mandarinkage med den lækreste creme. Den har kage er blevet en kæmpe favorit i juletiden, da den har en skøn smag af mandarin. Selve kagen er super svampet og bliver kun bedre af den lækre ostecreme på toppen.

Server kagen hvis du får gæster på besøg til eftermiddagskaffe eller aftenskaffe. Den går nemlig rigtig godt sammen med en kop kaffe. Selve kagen er super frisk og har den perfekte balance mellem sødme og syrlighed, hvilket vi elsker.

LÆS OGSÅ: Key lime pie

Mandarinkage

Kage med mandarin

Måske det lyder mærkeligt at lave en kage med mandariner, men det smager virkelig skønt. Generelt er kager med citrusfrugter virkelig lækre og denne smager af jul. Du kan dog også sagtens bytte mandarinerne ud med appelsiner, da man jo ikke kan få mandariner hele året rundt. Til 2 mandariner ville vi bruge 1 appelsin, da appelsiner jo er lidt større end mandariner. Uanset om du bruger appelsin eller mandarin, så får du altså den bedste kage med masser af smag.

Mandarinkage

Skal jeg koge mandarinerne med skræl? 

Ja, du skal koge mandarinerne med skræl og herefter blende det hele sammen. Det giver en ekstra kraftig smag, som man ikke ville få ved blot at bruge saften. Selvom det tager lidt ekstra tid at skulle koge dem, så er det altså det hele værd. Så spring endelig ikke det trin over.

Kan jeg bytte mascarpone ud med noget andet?

Du kan sagtens erstatte mascarpone med naturel flødeost. Naturel flødeost har blot en lidt mere syrlig smag end mascarpone, men du kan sagtens bruge det. Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis til toppingen, hvis du skifter det ud.

Mandarinkage

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar