Mandelsmør – Nem opskrift på hjemmelavet nøddesmør

Mandelsmør – Nem opskrift på hjemmelavet nøddesmør

Mandelsmør – Nem opskrift på hjemmelavet nøddesmør

Opskrift til ,5 dl. Opskrift til 2,5 dl.

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet mandelsmør, som er cremet og sund. Når man laver sin egen nøddesmør, så undgår man en masse tilsætningsstoffer og det er også meget billigere, da mandelsmør er meget dyrt at købe i Danmark.

Ingrediensliste

  • 300 g. mandler
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. agavesirup

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2. Placer dine nødder på en bageplade beklædt med bagepapir.
3. Rist nødderne i 10 min. Tjek halvvejs og rør evt. lidt rundt i dem.
4. Lad nødderne afkøle.
5. Placer nødderne i en foodprocessor og blend indtil du får en ensartet creme. Det tager tålmodighed og det kan godt være, at de skal blende i 10-15 min, men bare rolig. Det er ventetiden værd! Skrab evt. kanterne ned en gang imellem.
6. Blend indtil du har den ønskede konsistens. Vi kan godt lide, at den er lidt tynd, så den nemt hænger fast, når man dypper æblebåde der i.
7. Når du har den ønskede konsistens, så blender du lidt salt i og evt. lidt sødning, hvis du ønsker dette.
8. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Bedøm denne ret

Mandelsmør – Nem opskrift på hjemmelavet nøddesmør

Mandelsmør, peanutbutter, hasselnøddesmør, cashewsmør, ja man kan jo lave nøddesmør af alle slags nødder. Her får du opskriften på en hjemmelavet mandelsmør. Det er super nemt at lave og så er det meget billigere at lave selv, især fordi det er så dyrt at købe her i Danmark, så der er altså masser af penge at spare.

Når man laver det selv, så kan man også selv styre hvad der kommer i det og man kan derfor lave en sund nøddesmør, som kun består af nødder og lidt salt. Vi laver ofte mandelsmør. Det smager godt sammen med et æble skåret i både, hvor vi bruger det som en dip.

Det er også godt i smoothies og faktisk også i din grønne greenie, da det giver sødme dertil. På samme tid tilsætter du lidt af det sunde fedt, som også er så vigtigt at få. For at lave hjemmelavet nøddesmør, så er det vigtigt, at du har en god foodprocessor eller minihakker. Vi bruger en minihakker fra Bosch og den er virkelig god, da det bliver fuldstændig glat. Har du først lavet din egen nøddesmør én gang, så vil vi vove at påstå, at du aldrig køber en færdiglavet igen.

LÆS OGSÅ: hasselnøddesmør

Mandelsmør – Nem opskrift på hjemmelavet nøddesmør

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag