Manitoba boller

manitoba boller
Opskrift til stk. Opskrift til 7 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre morgenboller lavet på manitobamel, hvilket giver sprødt og lækkert brød med en god skorpe. De perfekte brunchboller eller boller til weekenden, hvor man har lidt ekstra tid. De kan også sagtens fryses ned.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. vand
  • 10 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 275 g. manitobahvedemel

Fremgangsmåde

  1. Den her opskrift er nemmest, hvis du har en røremaskine.
  2. Gæren røres ud i det kolde vand. Herefter tilsættes manitobamel og salt. Rør det hele let sammen med en ske og lad det herefter stå og trække i 10 minutter.
  3. Herefter æltes dejen først med den “flade krog”. Ælt dejen på medium til fuld hastighed i 3-4 minutter.
  4. Herefter skifter du til dejkrogen, hvorefter dejen ælter på medium til fuld hastighed, indtil dejen begynder at kravle op af dejkrogen og ikke klistrer fast til siderne.
  5. Smør en skål med lidt olie, hvorefter dejen hældes over i skålen.
  6. Dæk skålen til med et viskestykke eller husholdningsfilm.
  7. Dejen sættes til hævning et lunt sted i min. 3 timer. Du kan også koldhæve dejen natten over.
  8. Efter 3 timer, så tændes ovnen på det varmeste den kan. Gerne varmluft. Bagepladen skal også opvarmes i ovnen. Du kan også bruge et bagestål, hvis du har det.
  9. Når dejen er færdig med at hæve, så drysses et bord med rigeligt mel, hvorefter dejen hældes ud på bordet.
  10. Dejen virker mere flydende end en almindelig bolledej, men bare rolig, det skal den være. Dejen drysses med mel og skæres herefter ud i passende stykker og lægges på et stykke bagepapir.
  11. Når ovnen er klar, så tages den varme bageplade ud af ovnen og bollerne på bagepapiret rykkes forsigtigt hen på pladen.
  12. Bages i cirka 10-12 min ved 220 grader varmluft, indtil de er gyldne.
  13. Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Opskrift på manitoba boller

Nem opskrift på lækre Manitoba boller, som er de perfekte morgenboller. Når man bager med manitobamel, får man helt fantastisk og sprødt brød. Det giver en god skorpe, samtidig med at de er luftige og svampede indvendigt. Det gør dem ideelle til brunchbordet som brunchboller. Men som sagt, så er de også gode morgenboller.

Den her opskrift kræver dog, at man har en røremaskine, da dejen skal æltes længe for at få den rigtige glutenstruktur. Men vi lover dig, at det er hele arbejdet værd og hvis du ikke har en køkkenmaskine, så anbefaler vi på det kraftigste at anskaffe dig en, hvis du elsker at bage.

LÆS OGSÅ: Bamseboller

manitobaboller

Luftige boller

Den her opskrift giver dig super luftige boller. Lækre boller med store lufthuller, som er sprøde uden på og dejlig bløde inden i. De er perfekte til morgenbordet og selvom de kræver en god omgang æltning, så giver opskriften altså de lækreste boller.

manitoba boller

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kommentarer

  1. Virkelig lækkere boller har før lavet dem men kan man bage dem dagen før og hvordan beholder jeg den gode skorpe?
    Brugte dem som kuvertbrød sidst og det var super lækkert, bagt lige op til og resterne røg i en pose og dagen efter synes jeg skorpen var blød og sej. ,
    Ville gerne bage dem igen til en stor fest nu her men hvordan gør jeg det bedst.

    1. Hej Rikke,

      Ja, det er sådan desværre sådan en bolle, som bliver sej i skorpen dagen efter. Derfor anbefaler vi at fryse dem ned. Inden servering, så tages de op 1 times tid før og så lunes de i ovnen ved 190-200 grader i ca. 5minutter. Så skulle de gerne beholde den sprøde skorpe 🙂

      Kh

    1. Hej Susanne,

      Du kan godt pensle dem, men vi pensler ikke disse, da vi godt kan lide det rustikke udtryk de får 🙂

      Kh

  2. Hejsa, jeg tog chancen og lavede denne dej uden røremaskine, og da jeg skulle til at ælte var det VIRKELIG noget pangel, da dejen var så tynd, haha!
    – Jeg æltede den i 35 min ca og jeg kan lave glutentesten fornuftigt, så nu står den og koldhæver til i morgen :’ )
    Krydser fingre for det bliver godt!

    1. Hej Pernille,

      Det lyder godt! Men ja, det er en tålmodighedstest uden røremaskine. Håber de bliver gode! God påske 🙂

      Kh

      1. Hej igen,

        Her til morgen tog jeg dejen ud og til min store overraskelse var der vokset små plamager af mug på overfladen, er det normalt?
        Dejen lugtede overhovedet ikke dårlig, men jeg var noget skeptisk da under overfladen lignede den edderkoppespin med MANGE huller.
        Jeg havde puttet viskestykke henover skålen, men skulle jeg havde gjort anderledes? -Jeg stoler desværre ikke på min egen evne til bagning, så jeg tør ikke regne med, at dejen er bagevenlig mere..

        1. Hej Pernille,

          Det lyder MEGET mærkeligt og vi har aldrig oplevet noget lignende. Men ja, dejen skulle gerne have udviklet sig en del over natten og udviklet en masse luftbobler, så det lyder helt rigtigt.
          Til en anden gang, så send os meget gerne et billede på Facebook eller Instagram, da det er lidt nemmere for os at vurdere, hvis vi kan se det.

          Kh

  3. Hej.

    Jeg spørger ligesom Camilla, hvor længe er længe? Min røremaskine har kørt i 20 min. nu og synes stadig ikke at dejen “kravler op af dejkrogen og ikke klistrer fast til siderne mere”. Hvor længe plejer i at lade den køre? ?

    Kh

  4. Hvor længe er længe ift. at røre i dejen? Min maskine er ikke den kraftigste, men den kørte i går i 15 min. på det højeste, men føler slet ikke dejen blev fast nok.

    1. Hej Camilla,

      Dejen er lidt anderledes end eksempelvis en almindelig bolledej. Den er lidt tyndere og det er meningen 🙂

      Kh

  5. Kan man opbevare dejen i køleskabet i et par dage hvis man koldhæver den ? eller skal hele dejen anvendes efter den har stået natten over?

    1. Hejsa,

      Ja du kan godt opbevare den i køleskabet. Vi har før haft den til at stå 2 dage uden problemer 🙂

      Kh

    1. Hej Camilla,

      Den er tyndere end en alm. bolledej ja. Husk at ælte den godt, så den samler sig 🙂

      KH

    1. Hej Rikke,

      Manitobamel har et højere proteinindhold, som giver sprødere og mere luftige boller. Hvis du kan finde hvedemel med et højt proteinindhold (eksempelvis har Aldi og Lidl en variant med højt proteinindhold), så kan alm. hvedemel også sagtens bruges.

      Kh

      1. Hej

        Jeg er lidt i tvivl om hvilke dejkroge I foreslår jeg skal bruge. Kan I evt lægge billeder op af dem?
        Tak for at have åbnet mine øjne for manitobamelet.
        Mvh
        Erik Andersen

        1. Hej Erik,

          Den “flade” er den som folk også kalder for “k” spade. Dejkrogen er den, som snor sig. Der er kun 3 kroge med til vores maskine, så det burde være til at finde ud af 🙂 Og ja, manitobamel er fantastisk.

          Kh