Bamseboller

bamseboller

Bamseboller

Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

2 timer og 5 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift pÄ blÞde bamseboller. De er gode som fÞdselsdagsboller, men kan ogsÄ sagtens bruges som morgenboller eller som en eftermiddagsbolle med smÞr pÄ. Server med varm kakao og sÄ har du den perfekte fÞdselsdag.

Ingrediensliste

  • 5 dl. mĂŠlk
  • 25 g. gĂŠr
  • 1,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 850 g. hvedemel

FremgangsmÄde

  1. MÊlk lunes i en gryde eller i mikroovnen, sÄ det bliver lillefingervarmt.
  2. MÊlk hÊldes over i en skÄl og herefter tilsÊttes gÊr, som rÞres ud.
  3. Olie, salt og sukker tilsĂŠttes.
  4. Mel tilséttes lidt efter lidt imens der éltes. Æltes til du har en glat og smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Dejen deles i 15-20 stykker, som formes til boller.
  6. Placeres pĂ„ en bageplade beklĂŠdt med bagepapir, hvorefter de hĂŠver i 1,5 – 2 timer et lunt sted.
  7. Bollerne pensles forsigtigt (pas pÄ du ikke punkterer hÊvningen) med sammenpisket Êg og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10-15 min. Hold Þje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  8. AfkÞles pÄ en bagerist.

BedĂžm denne ret

Opskrift pĂ„ bamseboller – BlĂžde fĂždselsdagsboller

Det her er en meget simpel opskrift pÄ nemme bamseboller, som er rigtig gode som fÞdselsdagsboller. NÄr vi holder fÞdselsdag, sÄ er der altid fÞdselsdagsboller pÄ bordet. De skal gerne vÊre helt hvide og ikke have et gram fuldkorn i sig, da det bare ikke er rigtige fÞdselsdagsboller sÄ. Og de skal spises med smÞr og ikke andet til. Det er for os en rigtig fÞdselsdagsbolle og det er prÊcis hvad de her boller er. 

LÆS OGSÅ: Kérnemélksboller

Navnet bamseboller er noget vi har kaldt hvide boller sÄ lÊnge vi kan huske. Det har nok noget at gÞre med, at vi sÄ Bamse og Kylling som bÞrn og der kaldte de dem for bamseboller. Det er lidt sjovt, som nogle ord og navne bare sÊtter sig fast, sÄ derfor hedder de her boller altsÄ bamseboller.

bamseboller

Kan jeg bruge andet end olie?

Hvis du ikke har olie eller hvis du ikke har lyst til at bruge olie, sÄ kan det sagtens erstattes af smÞr. I stedet for 1,5 dl. olie, sÄ smelter du blot 150 g. smÞr og tilsÊtter. De bliver stadig super lÊkre og svampede.

Bamseboller

Kan jeg fryse bamseboller?

Du kan sagtens fryse bollerne. Hvis vi skal bruge dem til fÞdselsdag eller eftermiddagskaffe og vi ikke har tid til at bage dem pÄ den pÄgÊldende dag, sÄ bager vi dem ofte dagen inden. SÄ fryses de ned i fryseposer og tages blot op 4 timer inden de skal bruges. Giv dem en hurtig tur i ovnen ved 190 grader varmluft, sÄ er de som nybagte.

FÞlg ogsÄ med pÄ de sociale medier

Du kan fÞlge med pÄ vores Facebookside, hvor vi ugentligt lÊgger spÊndende nye opskrifter op. Vi er ogsÄ pÄ Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan fÞlge med pÄ Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Jeg har nu afprĂžvet denne fine opskrift, og de gav lykke. Dog blev der “kun” 10 boller, da jeg vejede de 70g. af pr. bolle.

    Men de blev super flotte bamseboller. Tak!

    Kh Regina

    1. Hej Regina

      SÄ mÄ der vÊre gÄet noget galt. Vi fÄr altid mindst 16-17 stk. ud af opskriften og vi har bagt dem MANGE gange.
      Brugte du alt melet osv? Men dejligt at hĂžre, at de blev gode!

      Knus

  2. Hej med jer 😊

    Jeg har netop taget disse boller ud af ovnen, og de er supergode. Men er det noget specielt mel, I bruger, siden I kun har brug for 700 gram?

    Jeg er en vildt dĂ„rlig bager, og jeg kan godt lide at fĂžlge opskrifter (for ellers gĂ„r det simpelthen galt for mig), men efter at have puttet de 700 gram mel i, hang dejen stadig fast i bĂ„de bord og hĂŠnder og var bestemt ikke klar til at blive formet; det kunne man simpelthen ikke. Jeg mĂ„tte putte nok 3-400 gram mere hvedemel i, fĂžr de var til at forme… og sĂ„ bliver jeg SÅ nervĂžs for, at det skal blive tĂžrt (alt mit bagvĂŠrk bliver tĂžrt 😅)

    SÄ ja, tilbage til spÞrgsmÄlet: bruger I noget bestemt mel? Eller en speciel Êlteteknik?

    Tak for en lékker side med god inspiration 😊

    Dbh Frederikke

    1. Hej Frederikke

      Vi bruger ganske almindelig hvedemel. Ælter du i hĂ„nd eller pĂ„ maskine? Vi har erfaret, at man ofte bruger mindre hvedemel, nĂ„r dejen ĂŠltes pĂ„ maskine end i hĂ„nden. NĂ„r den ĂŠltes pĂ„ maskine, sĂ„ skal den bare ĂŠltes lĂŠnge, for jo mere den bliver ĂŠltet, jo stĂŠrkere bliver glutennettet og den bliver mindre vĂ„d.

      Knus

      1. Men vi har lige skrevet 150 g. mere til i opskriften. Det er nemlig ikke alle, som har en maskine og sĂ„ er 850 g. nok mere passende 🙂

        Knus

      2. Hjemme hos mig ĂŠltes i hĂ„nd; anede simpelthen ikke, at der kunne vĂŠre forskel pĂ„ det 😅 men tak for informationen, sĂ„ ved jeg det til fremover, hvis jeg tĂžr kaste mig ud i det igen đŸ€— har nemlig ikke sĂ„dan en maskine. Dbh Frederikke

    1. Hvor lang tid plejer I at give dem i ovnen efter frysning? I skriver man skal tage dem ud ca 4 timer fĂžr og i ovnen ved 190 grader.

      Hilsen en som aldrig har bagt boller fĂžr, men som skal bage boller til 60 mennesker om 14 dage

  3. Jeg sÄ engang I havde skrevet om en metode hvor bollerne holdt sig lÊkre blÞde i lÊngere tid. Nu kan jeg ikke finde den pÄ jeres side. Mine bÞrn vil nemlig gerne havde disse boller til morgenmad og madpakke og kan ikke lige bage dem om morgenen.

    1. Hej Astrid,

      Du kan erstatte raps- eller solsikkeolie med smeltet smĂžr. Brug blot 150 g. smeltet smĂžr i stedet.
      Hvis du erstatter med olivenolie, sĂ„ kan smagen godt ĂŠndre sig markant, da olivenolie ikke er smagsneutralt. Vi vil ikke anbefale det i netop denne opskrift 🙂

      Knus

    1. Hej Fie,

      2 – 2,5 time kan ogsĂ„ gĂ„, men ellers sĂ„ tilsĂŠt mindre gĂŠr, hvis de skal hĂŠve lĂŠngere 😀

      Kh

  4. Hej 😁
    Super lékre boller 😍
    Vil lige hþre om man kan bruge tþrgér istedet for alm. gér? 😊

  5. Er det muligt at lave dejen aften fĂžr?
    hvis ja, skal man sĂ„ tage det ud af kĂžleskabet i god tid, sĂ„ det ikke er helt koldt nĂ„r de skal bages? 😀

    1. Hej Naija
      Vi har ikke prĂžvet at lave dem koldhĂŠvet fĂžr. Men vi vil anbefale at du sĂ„ bruger 10 g. gĂŠr istedet for og lader dem hĂŠve mindst 30 minutter inden de bages 😉
      God aften til dig!

    1. Hej,

      Hvis du bruger sĂždmĂŠlk, sĂ„ bliver de en smule sĂždere end hvis du eksempelvis bruger minimĂŠlk eller skummetmĂŠlk 🙂

      Kh

  6. Hej,

    Min lille sÞn pÄ 9 mdr er vild med dem her!
    Jeg vil bage en stor portion og smide lidt i fryseren – men optĂžning varende 4 timer, kan det gĂžres hurtigere ?
    Eventuelt i mikroovnen, eller andet ?
    SĂ„dan en lille fyr er ikke ret god til, at give en “Jeg er sulten snart”-varsel .. 🙂

    PÄ forhÄnd tak,
    – Maria

    1. Hej Maria,

      SkĂžnt at hĂžre, at I er vilde med dem!
      Hvis det skal gĂ„ hurtigt, sĂ„ plejer vi at smide dem pĂ„ brĂždristeren. Eller hvis de lĂŠgges et lunt sted, sĂ„ plejer det ogsĂ„ at gĂ„ hurtigt. SĂ„ nĂ„r de er halvt tĂžet op, sĂ„ fĂ„r de lige en tur pĂ„ brĂždristeren eller en hurtig tur i ovnen 🙂

      KH

  7. Hej
    jeg har lavet de her boller 2 gange nu, de smager mega godt.
    men jeg har problemer med at fÄ dem til at hÊve og vÊre luftige

    1. Hej Pernille,

      For det fÞrste, sÄ er det vigtigt at mÊlken ikke er kogende eller alt for varm, nÄr det blandes med gÊr, ellers bliver gÊren slÄet ihjel. For det andet, sÄ er det ogsÄ vigtigt, at bollerne hÊver et lunt sted, isÊr i denne tid, hvor der er koldt.

      Kh

  8. Hej,

    Super lĂŠkre boller, fik bagt dem efter ret lang tid og mĂ„ indrĂžmme at de blev alt for perfekte! Dog har jeg et spĂžrgsmĂ„l omkring hvorvidt jeg kan gĂžre dem varme/lune igen, er det sĂ„ bare ind i ovnen igen og give dem evt. 5 minutter? Eller skal/kan de spises dagen efter ogsĂ„ uden nogen form for opvarming? â˜ș

    Bedste hilsner
    Zilla

    1. Hej Selina,

      Det lyder bare godt. Dejligt at de faldt i god jord 🙂
      Vi vil lige, som du selv siger, lune dem i ovnen i 3-5 minutter.

      Kh

  9. Hej med jer. Jeg har rest sĂždmĂŠlksyoghurt, efter jeg har bagt jeres pizzasnegle og pĂžlsehorn. Er det muligt at jeg kan bruge resten af den yoghurt, i stedet for mĂŠlk?
    Mvh. Karina

    1. Hej Caroline,

      Eksempelvis i solen, ved en radiator eller et sted med gulvvarme. Selvfþlgelig tildékket med et viskestykke 🙂
      Det giver uden tvivl det bedste resultat.

      Kh

  10. Jeg har lige bagt jeres lĂŠkre bamsebollerđŸ‘đŸŒ Alt gik lige efter bogen, de hĂŠvede helt vildt, blev kĂŠmpe store og luftige, men da jeg skulle pensle dem, faldt de sammen og hĂŠvede desvĂŠrre ikke op igen inde i ovnen, sĂ„ vi fik flade men gode boller.
    Hvad gÞr I? Aldrig har jeg penslet sÄ forsigtigt, sÄ ved ikke hvad jeg skal gÞre nÊste gang?
    Hilsen en stor fan

    1. Hej Christina,

      Du kan evt. pensle dem inden hÊvning eller helt lade vÊre med at pensle dem. Vi har aldrig oplevet, at de er faldet sammen ved pensling, men tÊnker ogsÄ, at det kan have noget at gÞre med den pensel man bruger (i forhold til hvor meget tryk den lÊgger pÄ).

      Kh

  11. Jeg er ved at bage disse boller for 3 gang, de er endnu ikke fejlet. blir luftige, hÊver enormt, falder ikke sammen og sÄ bruger jeg 700g mel og Êlter i hÄnden pÄ bordet.
    sidst jeg bagte dem penslede jeg med smeltet smÞr og de er de bedste jeg endnu har fÄet i DK.
    de holdte sig enormt gode i en pose pÄ kÞkken bordet pÄ 4 dagen var jeg i chok over at de endnu ku spises. de var stadig super gode og luftige.

  12. Hvor lÊnge kan disse boller holde sig? Jeg bager dem pÄ fredag, kan de sÄ holde sig bÄde lÞrdag og sÞndag ogsÄ?

    1. Hej Anette,

      De er selvfĂžlgelig bedst pĂ„ dagen, men hvis de bages fredag aften, sĂ„ er de ogsĂ„ fine lĂžrdag. Hvis de skal bruges sĂžndag, sĂ„ ville jeg fryse dem ned inden 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
LĂžrdag
SĂžndag