Tilmeld nyhedsbrev

Bamseboller

bamseboller

Bamseboller

Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift p√• bl√łde bamseboller. De er gode som f√łdselsdagsboller, men kan ogs√• sagtens bruges som morgenboller eller som en eftermiddagsbolle med sm√łr p√•. Server med varm kakao og s√• har du den perfekte f√łdselsdag.

Ingrediensliste

  • 5 dl. m√¶lk
  • 25 g. g√¶r
  • 1,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 850 g. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Mælk lunes i en gryde. Det skal ikke koge, men blot lunes.
2. M√¶lk h√¶ldes over i en sk√•l og herefter tils√¶ttes g√¶r, som r√łres ud.
3. Olie, salt og sukker tilsættes.
4. Mel tilsættes lidt efter lidt imens der æltes. Æltes til du har en glat og smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
5. Dejen deles i 15-20 stykker, som formes til boller.
6. Placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de hæver i 1,5 Р2 timer et lunt sted.
7. Bollerne pensles forsigtigt (pas på du ikke punkterer hævningen) med sammenpisket æg og bages ved 200 grader varmluft i cirka 15 min.
8. Afk√łles p√• en bagerist.

Bed√łm denne ret

Opskrift p√• bamseboller ‚Äď Bl√łde f√łdselsdagsboller

Det her er en meget simpel opskrift p√• nemme bamseboller, som er rigtig gode som f√łdselsdagsboller. N√•r vi holder f√łdselsdag, s√• er der altid f√łdselsdagsboller p√• bordet. De skal gerne v√¶re helt hvide og ikke have et gram fuldkorn i sig, da det bare ikke er rigtige f√łdselsdagsboller s√•. Og de skal spises med sm√łr og ikke andet til. Det er for os en rigtig f√łdselsdagsbolle og det er pr√¶cis hvad de her boller er.¬†

LÆS OGSÅ: Kærnemælksboller

Navnet bamseboller er noget vi har kaldt hvide boller s√• l√¶nge vi kan huske. Det har nok noget at g√łre med, at vi s√• Bamse og Kylling som b√łrn og der kaldte de dem for bamseboller.¬†Det er lidt sjovt, som nogle ord og navne bare s√¶tter sig fast, s√• derfor hedder de her boller alts√• bamseboller.

bamseboller

Kan jeg bruge andet end olie?

Hvis du ikke har olie eller hvis du ikke har lyst til at bruge olie, s√• kan det sagtens erstattes af sm√łr. I stedet for 1,5 dl. olie, s√• smelter du blot 150 g. sm√łr og tils√¶tter. De bliver stadig super l√¶kre og svampede.

Bamseboller

Kan jeg fryse dem?

Du kan sagtens fryse bollerne. Hvis vi skal bruge dem til f√łdselsdag eller eftermiddagskaffe og vi ikke har tid til at bage dem p√• den p√•g√¶ldende dag, s√• bager vi dem ofte dagen inden. S√• fryses de ned i fryseposer og tages blot op 4 timer inden de skal bruges. Giv dem en hurtig tur i ovnen ved 190 grader varmluft, s√• er de som nybagte.

F√łlg ogs√• med p√• de sociale medier

Du kan f√łlge med p√• vores Facebookside, hvor vi ugentligt l√¶gger sp√¶ndende nye opskrifter op. Vi er ogs√• p√• Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan f√łlge med p√• Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Jeg har nu afpr√łvet denne fine opskrift, og de gav lykke. Dog blev der “kun” 10 boller, da jeg vejede de 70g. af pr. bolle.

    Men de blev super flotte bamseboller. Tak!

    Kh Regina

    1. Hej Regina

      Så må der være gået noget galt. Vi får altid mindst 16-17 stk. ud af opskriften og vi har bagt dem MANGE gange.
      Brugte du alt melet osv? Men dejligt at h√łre, at de blev gode!

      Knus

  2. Hej med jer ūüėä

    Jeg har netop taget disse boller ud af ovnen, og de er supergode. Men er det noget specielt mel, I bruger, siden I kun har brug for 700 gram?

    Jeg er en vildt d√•rlig bager, og jeg kan godt lide at f√łlge opskrifter (for ellers g√•r det simpelthen galt for mig), men efter at have puttet de 700 gram mel i, hang dejen stadig fast i b√•de bord og h√¶nder og var bestemt ikke klar til at blive formet; det kunne man simpelthen ikke. Jeg m√•tte putte nok 3-400 gram mere hvedemel i, f√łr de var til at forme… og s√• bliver jeg S√Ö nerv√łs for, at det skal blive t√łrt (alt mit bagv√¶rk bliver t√łrt ūüėÖ)

    S√• ja, tilbage til sp√łrgsm√•let: bruger I noget bestemt mel? Eller en speciel √¶lteteknik?

    Tak for en l√¶kker side med god inspiration ūüėä

    Dbh Frederikke

    1. Hej Frederikke

      Vi bruger ganske almindelig hvedemel. Ælter du i hånd eller på maskine? Vi har erfaret, at man ofte bruger mindre hvedemel, når dejen æltes på maskine end i hånden. Når den æltes på maskine, så skal den bare æltes længe, for jo mere den bliver æltet, jo stærkere bliver glutennettet og den bliver mindre våd.

      Knus

      1. Men vi har lige skrevet 150 g. mere til i opskriften. Det er nemlig ikke alle, som har en maskine og s√• er 850 g. nok mere passende ūüôā

        Knus

      2. Hjemme hos mig √¶ltes i h√•nd; anede simpelthen ikke, at der kunne v√¶re forskel p√• det ūüėÖ men tak for informationen, s√• ved jeg det til fremover, hvis jeg t√łr kaste mig ud i det igen ūü§ó har nemlig ikke s√•dan en maskine. Dbh Frederikke

  3. Jeg s√• engang I havde skrevet om en metode hvor bollerne holdt sig l√¶kre bl√łde i l√¶ngere tid. Nu kan jeg ikke finde den p√• jeres side. Mine b√łrn vil nemlig gerne havde disse boller til morgenmad og madpakke og kan ikke lige bage dem om morgenen.

    1. Hej Astrid,

      Du kan erstatte raps- eller solsikkeolie med smeltet sm√łr. Brug blot 150 g. smeltet sm√łr i stedet.
      Hvis du erstatter med olivenolie, s√• kan smagen godt √¶ndre sig markant, da olivenolie ikke er smagsneutralt. Vi vil ikke anbefale det i netop denne opskrift ūüôā

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven