Marcipanbrød

marcipanbrød
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet marcipanbrød lavet af marcipan og mørk chokolade. Et stykke marcipabrød er bare altid lækkert.

Ingrediensliste

  • Marcipanbrød

  • 200 g. marcipan
  • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

Marcipanbrød

  1. Form marcipanen til små, aflange stykker med runde ender på ca. 8 cm.
  2. Placer dem på et fad eller en tallerken, så de er klar til at blive overtrukket med chokolade.
  3. Smelt din chokolade over et vandbad eller i mikroovn.
  4. Når chokoladen er helt flydende, pensles det på marcinpanstykkerne, så det er fordelt over hele stykket.
  5. Sæt marcipanbrødene på køl indtil chokoladen har sat sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på marcipanbrød

Hvem elsker ikke marcipanbrød?  Hjemmelavet marcipanbrød er noget af det nemmeste at lave selv. Det eneste du skal bruge er marcipan og mørk chokolade. Marcipanen formes som du ønsker det. Det kan være den klassiske aflange form, som vi har lavet, eller måske sjove personlige forme. Det kan for eksempel være små juletræer i december eller påskeæg til påskebordet. Vores er den klassiske aflange form, hvorefter de er blevet overtrukket med smeltet mørk chokolade. Du behøver selvfølgelig ikke have en bestemt anledning for at lave dem, som en sød og lækker snack til dig selv.

Hvis du ønsker et tyndere lag af chokolade, så kan du pensle den smeltede chokolade på. Skal chokoladelaget derimod være tykt, så smelt rigeligt chokolade og hæld det ud over marcipanen, på den måde får du et mere jævnt finish, som ligner de købte marcipanbrød.

Hjemmelavet marcipanbrød er også en super måde at bruge rester af marcipan på. Har du lidt marcipanrester tilbage fra julen, så lav gerne en omgang af disse. Sådan et stykke kan man altid klemme ned til kaffen og så går marcipanen jo heller ikke til spilde.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på konfekt her

marcipanbrød

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar